noalaprivatització01La Ministra Ana Pastor va anunciar divendres 13 la seva intenció d’engegar el procés d’entrada de capital privat a AENA.

AENA és una empresa pública que no costa cap cèntim als ciutadans, s’autofinancia amb els seus propis recursos i el suposat dèficit  ve  ocasionat per les altes Inversions realitzades en els darrers anys, en infraestructures, no per la seva activitat, tant és així que només el cost de la T4 a Barajas i la T1 a El Prat sumen  12.000 €, quantitat que equival al suposat dèficit de l’empresa. Així i tot el President d’AENA, en una carta dirigida als treballadors de l’empresa va informar que en el 2013 ja es van tenir 715 milions de beneficis a la xarxa, per tant no hi ha cap raó de tipus econòmic ni de millota en la gestió.

Els beneficis dels aeroports rentables permeten el manteniment de tota la xarxa estatal,  inclosos els aeroports deficitaris com el de Menorca, o Son Bonet, de fet és aquest model el que ha permés la cohesió territorial i el desenvolupament d’un model de gestió aeroportuari que és referència a nivell mundial, AENA gestiona o cogestiona aeroports a països tant diferents com EE.UU., Cuba, Mèxic,….  És el principal operador aeroportuaria a nivell mundial.

Les taxes aeroportuàries es divideixen entre les que van destinades a navegació aerea i les que són per ús de l’aeroport, aquestes darreres, en el cas d’Espanya són les més baixes d’Europa, un canvi de model o la privatització tindria com a conseqüència la pujada inmediata de les taxes per damunt del que té previst la pròpia AENA, i aquest fet tindria dues conseqüències inmediates: la primera l’augment de bitllets d’avió pels menorquins, la segona un encariment dels paquets turístics, la qual cosa repercutiría negativament al nostre motor econòmic.

A Espanya ja hem viscut altres “experiments” de gestió aeroportuària fora de la xarxa pública Estatal d’AENA: l’Aeroport d’Alguaire a Lleida, impulsat per la Generalitat i que ha de tancar varis mesos de l’any per la baixa rentabilitat. L’Aeroport de Ciudad Real, impulsat per la Junta de Castilla la Mancha, amb capital privat i fons de la Caixa CCM (que recordem va ser la primera entitat financera rescatada del país) després de varies dificultats va acabar tancant i actualment està en procés concursal. L’Aeroport de Castelló, on mai han volat els avions, impulsat per la Diputació de Castellló, capital privat etc i l’Aeroport de Corvera a Múrcia també impulsat per la comunitat autònoma i tampoc ha entrat mai en funcionament, tinguent a pocs kilòmetres l’Aeroport de San Javier, públic i que no costa ni un cèntim als murcians. Tots aquest exemples haurien de servir per mantenir la xarxa estatal d’AENA  i no voler improvisar un nou model que pot arruïnar encara més el país.

Les companyies aerees són privades, desgraciadament al nostre país no tenim una empresa pública en aquest sector , privatitzar parcialment AENA no millorarà ni la gestió ni suposarà una davallada de costos, tot el contrari, el servei empitjoraria, com s’ha desmostrat  clarament en el cas britànic i a més i hauria un augment de taxes que ningú pot negar.

De totes maneres encara no és tart, hi ha marge per la reacció. El Govern Balear juntament amb la resta de partits polítics, organitzacions empresarials, sindicats i societat civil haurien de reaccionar de manera contundente (i si és possible millor que en el cas de les prospeccions petroleres).

El Govern ja ha aprofitat el mundial de Brasil per intentar fer el primer gol a la societat amb l’anunci de l’entrada de capital privat a AENA, el mateix día que s’estrenava la selecció amb un 5 a 1 en contra, si no volem que el nostre sector turístic, la principal indústria i porta d’entrada dels nostres ingressos se’n vagi a fer punyetes, hauriem de deixar de fer experiments ni amb les prospeccions petroleres ni amb l’entrada de capital privat dins AENA.

 

Ramon Carreras Torrent

Share This