No és que hi hagi una “menor demanda” sinó que volen estalviar sigui com sigui.

sansaloni.ib-salutAproximadament el 10% del total de llits hospitalaris de les Balears i un nombre indeterminat de quiròfans deixaran d’estar operatius aquest estiu. A pesar del secretisme de l’Ib-Salut, ja se sap que seran uns 300 llits, però encara no hi ha informació del nombre de quiròfans que romandran tancats.

Davant la indignació que ha provocat aquesta decisió dels gestors de la sanitat pública, des de l’Ib-Salut se li vol llevar importància recorrent a la mentida, amb un gran cinisme. Segons ells, en aquests mesos en què la població de les Illes es dobla per la presència de turistes, “la demanda assistencial baixa”. Com és lògic, la demanda no baixa sinó que augmenta, el que passa és que suspenen les intervencions programades que no siguin d’una urgència extrema, amb l’excusa de què “els professionals tenen dret a descansar” i que els malalts “s’estimen més no operar-se a l’estiu”.

EU no es creu l’excusa de què els pacients no volen ser operats els mesos d’estiu. Quan molts d’ells porten mesos i mesos esperant una intervenció quirúrgica, serien molt pocs els que renunciassin a operar-se tot i trobar-nos a l’estiu. Pel que fa al dret a les vacances dels professionals, el que no diuen els gestors de l’Ib-Salut és que les vacances es poden programar de tal manera que no coincideixin els mateixos mesos, i que les absències per aquest motiu es poden cobrir contractant substituts.

El que no pot fer l’Ib-Salut és paralitzar les intervencions programades al llarg dels mesos d’estiu, l’elevadíssim nombre de persones en llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques o per a proves mèdiques, no pot seguir augmentant per la inactivitat que han programat.

Share This