Anima a participar en les concentracions i cadenes humanes d’aquest dissabte.

Foto Balears diu NoEU signat l’adhesió a la plataforma Balears diu No, que ha portat una gran activitat en defensa del medi ambient i l’economia de les Illes, lluitant contra les prospeccions petrolíferes que es volen dur a terme en el mar, molt prop de les costes de les nostres Illes. Aquestes prospeccions foren autoritzades inicialment pel govern del PSOE i continuen la seva tramitació amb el govern de Mariano Rajoy, que roman sort al clam popular que, des de molt diversos sectors socials i polítics, demanen que es revoquin les autoritzacions i que es cancel·li el projecte.

No podem acceptar els arguments que defensa el govern de l’Estat en el sentit que l’explotació d’hidrocarburs submarins tendria una repercussió molt positiva per a l’economia insular, per la creació de llocs de feina. Al contrari, pensam que els efectes sobre la nostra principal i quasi única indústria, el turisme, serien demolidors i provocarien la pèrdua d’un gran nombre de llocs de feina, pel simple fet d’autoritzar l’extracció d’hidrocarburs, i la catàstrofe seria absoluta en el cas de produir-se un accident a les plataformes que es podrien instal·lar o un vessament d’hidrocarburs, destruint la indústria turística i causant danys irreparables al medi ambient. Volem recordar que no hi ha al món cap tecnologia capaç de garantir que aquests accidents o vessaments no es produiran.

Per altra part, creiem que el futur energètic no ha de passar per seguir explotant els combustibles fòssils, cada vegada més escassos i costosos, sinó per una aposta clara per l’estalvi i l’eficiència energètica i per la substitució de les energies brutes, causants del canvi climàtic, per energies netes i renovables que tenen una gran potencialitat a les Balears, com admet el mateix Govern balear que reconeix que seria possible l’autosuficiència energètica amb renovables, com ja passa a l’illa canària del Hierro, que ha aconseguit aquest resultat que semblava utòpic.

EU comparteix absolutament els objectius de Balears diu No, i es compromet a seguir col·laborant amb la seva lluita unitària, com ja ha fet fins ara, per tal d’aconseguir impedir l’aberració que suposen les prospeccions.

Pensam que és important seguir conscienciant i mobilitzant la població de les illes i que s’ha de recórrer a totes les instàncies, fins i tot les internacionals, però no hem d’oblidar que l’autorització o la denegació és una competència del govern espanyol, que fins ara no ha mostrat cap voluntat d’aturar els projectes. També creiem que és equivocada l’estratègia del Govern balear de fiar-ho tot d’una més que dubtosa Declaració d’Impacte Ambiental negativa o d’un recurs judicial, el que ha passat amb els projectes de les Canàries les últimes setmanes ens demostren que el que hem de reclamar és la decisió política del Consell de Ministres de revocar les autoritzacions abans que sigui massa tard o massa costós.

Per tots aquests motius, hem signat l’adhesió a Balears diu No i animam a totes les organitzacions socials que encara no ho han fet ha incorporar-s’hi per tal de fer un gran front comú que pugui aconseguir allunyar aquest perill de les nostres costes. Ens comprometem a participar i a difondre totes les convocatòries de mobilitzacions com les cadenes humanes que s’han previst a les platges per aquest dissabte 28 de juny.

Share This