Ocupació ConselleriaAquest dimecres 40 estudiants aniran a judici, per a 7 d’ells es demanen condemnes de presó. El fet que es jutja és l’ocupació simbòlica de la Conselleria d’Educació en una jornada de protesta el 22 de maig de 2012, en la que un nombrós grup d’estudiants accediren a la Conselleria pacíficament, sense cap entrebanc per part dels funcionaris que allí feien feina, només quan s’aproximaren al despatx de conseller, amb qui es volien entrevistar, començaren els problemes que, de totes maneres, no passaren d’alguna espenta.

EU entén que la manca d’habilitat i l’autoritarisme dels directius de la Conselleria foren la causa d’aquests petits accidents, les ocupacions simbòliques i pacífiques d’espais públics per un petit període de temps, són una pràctica habitual dels moviments de protesta que en els casos de democràcies consolidades no ten cap conseqüència de tipus penal. Només en un Règim retrògrade com el que vol instaurar el PP, aquestes accions acaben als jutjats i es demanen penes de presó.

La política educativa del PP s’ha distingit per la incapacitat pel diàleg i per la imposició de normes al marge del parer de tota la comunitat educativa. Aquesta manca de diàleg i de capacitat negociadora els ha portat a criminalitzar totes les protestes, per més pacífiques que siguin, i a recórrer a les forces de seguretat i a la fiscalia davant les diferents mobilitzacions. El fet que es jutjarà el dimecres no és aïllat, sinó que respon a la mateixa estratègia que intenta empresonar els activistes sindicals que participen en vagues i mobilitzacions.

Per a EU la celebració d’aquest judici és un complet despropòsit que mai s’hauria d’haver produït, els fets que es jutjaran no tenen cap gravetat i els mínims incident que es produïren s’haurien pogut evitar dialogant amb els estudiants. La justícia, completament desbordada, s’hauria de dedicar a jutjar amb promptitud la gran quantitat d’abusos, lladronicis i corrupció que es practiquen per part dels poderosos i no a macro judicis contra el grup d’estudiants que entraren a la Conselleria d’Educació.

EU denuncia la utilització partidista de les forces de seguretat per part del PP, que en comptes de perseguir els delictes, les envien a reprimir les protestes contra la seva política, així com l’actuació de la fiscalia, òrgan subordinat al govern, que demana penes de presó pels estudiants o sindicalistes, però que no ha volgut investigar les denúncies dels estudiants sobre l’actuació de la cap de gabinet del conseller ni ha fet cap intervenció contra les amenaces i coaccions de molts empresaris sobre els treballadors convocats a una vaga. Al final, la patètica actuació de la fiscalia en el cas Nóos, convertint-se en advocat defensor de la Infanta, no serà una anècdota, sinó la cerificació de què en mans del PP es situa del costat dels poderosos i només acusa els sectors més febles.

EU reclama la lliure absolució de tots els estudiants que participaren en la protesta a la Conselleria d’Educació i el final de les campanyes de criminalització i repressió de tots els moviments de protesta. Mentre es celebrin judicis com aquest, instats pel Govern, no podrem considerar que ens trobem en un autèntic Estat democràtic.

Share This