La renúncia temporal a privatitzar els ports és una bona notícia que hauria de ser definitiva.

Port de Sant AntoniEl Govern no té per costum rectificar, ni fer marxa endarrere o negociar les seves decisions. Habitualment aplica la seva política amb un tarannà autoritari que li impedeix escoltar les veus crítiques o fer cas de les al·legacions i suggeriments. Però hi ha excepcions, quan són sectors empresarials poderosos els que protesten i s’oposen a les decisions del Govern, sempre tenen l’opció de les “renúncies temporals”, com va passar amb els mal anomenats imposts verds, que no veren la llum tot i estar pressupostats.

En el cas de l’anunciada privatització de tots els ports de la Comunitat, també s’han vist obligats a rectificar. Ja sigui per la nova imatge de “persona dialogant”, que els seus assessors volen transmetre del president Bauzá, o sigui per les protestes de sectors socials afins al PP, han hagut de renunciar a unes privatitzacions que tenien decidides. D’aquesta manera, els usuaris de Calanova seran els únics que hauran patit l’augment de les tarifes que ha provocat la seva privatització.

EU manté que no hi ha cap raó d’interès públic o de millora de la gestió que pugui justificar la privatització dels ports de la Comunitat. Només es tractava d’una decisió encaminada a “fer caixa” d’una manera ràpida, a canvi de perdre el control públic d’unes instal·lacions de gran importància, i de l’augment de les tarifes que acabarien per expulsar els usuaris més modestos.

Per tot això, EU celebra que el consell d’administració de Ports de les Illes Balears, hagi decidit per unanimitat aturar el procés privatitzador. El que no ens sembla bé, és que la decisió sigui temporal, a l’espera del resultat de l’estudi sobre l’evolució de la demanda d’amarraments que ha encarregat el Govern. La decisió hauria d’haver estat definitiva i no una simple renúncia temporal.

Share This