Camps i EstarellasLa pressió que han sofert els docents aquesta legislatura per part del Govern, amb l’objectiu d’aconseguir la docilitat del professorat i l’aplicació de les directrius polítiques de la Conselleria, encara que aquestes anessin contra els criteris pedagògics i contra el sentit comú, ha adoptat múltiples formes. Una de les més repugnants ha estat la purga ideològica feta en el cos d’inspectors educatiu i la seva substitució per nous inspectors nomenats a dit per tal d’assegurar la seva fidelitat ideològica al PP. L’anterior conseller va eliminar 17 places d’inspectors dels quals no tenia garantit un comportament adaptat a les seves exigències. La seva substituta, Joana Maria Camps i el totpoderós Secretari Autonòmic, decidiren la contractació de 13 inspectors nous, però decidiren fer-ho de tal manera que la fidelitat al PP estigués assegurada.

Per aconseguir l’objectiu polític desitjat, Guillem Estarellas va elegir a dit els membre de la comissió avaluadora, que havia d’indicar quins eren els inspectors elegits. Com es va denunciar al seu moment per part del Consell Consultiu i tots els sectors educatius, aquesta mesura no només era arbitrària, sinó que suposava una il·legalitat flagrant. El sindicat STEI-i va recórrer a la justícia i ara el TSJIB li dóna la raó i anul·la la normativa que va permetre els nomenaments a dit, fora de tot procediment administratiu legal.

El Govern de Bauzá ha estat cec i sord davant totes les protestes, reclamacions o denúncies dels ciutadans o de les organitzacions socials, també dels dictàmens i recomanacions de l’òrgan consultiu de la Comunitat Autònoma, obligant a les reclamacions davant els tribunals pe a recuperar la legalitat. Així ens trobam en que la justícia ha anul·lat acomiadaments il·legals, jubilacions forçoses o decrets lleis anticonstitucionals, però el mal ja estava fet. Les arbitrarietats de govern Bauzá tendran un cost important per a les arques públiques, en un moment que redueixen la despesa social, per decisions com les dels acomiadaments, també han tengut un efecte pervers amb la “privatització” de l’administració pública –que ha posat al servei del partit- com en el cas dels inspectors/comissaris polítics del PP. A pesar de què ara es pugui revocar la contractació il·legal, cosa que no està gens clara que vulgui fer el Govern, ja haurien aconseguit el seu propòsit d’utilitzar un recurs públic prestigiós i necessari com un instrument de control ideològic.

EU exigeix al Govern que acati aquesta sentència i totes aquelles que anul·len les seves arbitrarietats, i que abandoni la prepotència, la supèrbia i el menyspreu a les normes democràtiques i la llei.

Share This