ESQUERRA UNIDA FA DE LA RENOVACIÓ INTERNA I LES POLÍTIQUES UNITÀRIES LA SEVA MÀXIMA PRIORITAT

foto roda de premsa amb atril

 

El Consell Polític Interinsular d’EUIB  celebrat el passat cap de setmana ha valorat positivament els resultats del 25M tant pel que fa als resultats d’IU i d’EU com pel que fa al retrocés del bipartidisme i l’ascens del conjunt de l’esquerra.

No obstant això, la urgència de la situació social i laboral i la degradació democràtica que estam patint no permet cap tipus de complaença i obliga a redoblar els esforços per continuar avançant.

En aquest sentit, la direcció d’EU, en línia amb el camí emprès també per IU federal,  ha aprovat per unanimitat un important paquet de mesures per millorar el funcionament intern i la projecció externa d’EU. Entre aquestes mesures es pot destacar:

1.- L’obertura de dos processos participatius,  oberts al conjunt de la ciutadania, sobre dos qüestions fonamentals:

            a) Sobre el programa: quins són els problemes que més  els preocupen i quines propostes tenen per solucionar-los

            b) Sobre el canvi i la renovació de la mateixa EU

Aquests dos processos participatius es plantejaran sobre una pàgina “en blanc”, és a dir, sense anàlisis ni propostes prèvies d’EU per tal de condicionar el menys possible el debat.

Així mateix, i com és lògic, el resultat d’aquests processos participatius seran determinants en l’acció política i el funcionament intern d’EU i en el programa que oferirem a la ciutadania en les properes conteses electorals

2.- Nomenar els candidats de les pròximes eleccions municipals, autonòmiques i generals a través de primàries obertes amb totes les persones que comparteixin el projecte unitari de canvi que impulsam.

3.- Convocar Assemblea ordinària d’EUIB per al proper mes de novembre donant l’oportunitat a tots els adherits i adherides d’EU de decidir quina persona ha d’ostentar el càrrec de Coordinador General d’EUIB.

4.- Llençar l’adjunt manifest “Crida pel canvi, Junts guanyarem” per impulsar el procés unitari de tota l’esquerra transformadora que, des del nostre punt de vista, és imprescindible que es produeixi a les Illes Balears i al conjunt de l’Estat.

Com es diu al mateix manifest, «l’esquerra, malgrat l’espectacular increment de vots que ha tengut, està encara molt lluny d’haver obtingut la confiança ciutadana que necessita per trencar amb la situació actual i per construir, a les Illes Balears, al conjunt de l’Estat i a Europa,  un model de convivència just, sostenible,  igualitari, participatiu  i tolerant»

L’esquerra ha de renunciar als seus interessos i picabaralles  partidistes i també als acords per dalt en funció d’interessos de partit.

Des d’EU estenem la mà per una unitat feta des de baix, a partir de la coincidència programàtica, la coincidència amb la lluita social i la voluntat de servei a la ciutadania.

Per fer-ho possible ens posam en marxa des d’ara mateix però sempre amb la mà estesa i amb l’esperança de trobar molta gent pel camí.   

Share This