La situació de l’Hospital d’Inca és dramàtica.

Urgències dIncaLa irresponsable decisió de la Conselleria de Salut de reduir personal i bloquejar llits continua provocant col·lapses hospitalaris, amuntegament de malalts i mala atenció sanitària. L’Hospital d’Inca, que pateix serioses deficiències de gestió que generen problemes de manera molt habitual, ha estat una vegada més en una situació extrema en la qual els malalts hospitalitzats no eren ingressats en una habitació de planta, ja que estaven bloquejades i no eren operatives.

Segons denuncien els sindicats sanitaris, una vintena de persones romangueren més de 24 hores ubicades en els passadissos d’urgències, perquè 18 habitacions estaven bloquejades per la gerència i no es podien utilitzar. A més dels malalts que quedaven indefinidament ubicats a urgències, es produïren altres aberracions, com la d’ingressar pacients de medicina interna a l’àrea materna-infantil o que dones que havien de donar a llum fossin ingressades a l’àrea de reanimació postoperatòria.

Pel petit estalvi que suposa no contractar al personal sanitari que cobreixi el període de vacacions laborals, l’Hospital d’Inca –seguint instruccions de la Conselleria- provoca malestar als pacients i les seves famílies, saturació a les urgències, sobrecàrrega de treball pel personal de l’hospital i pèrdua de la qualitat assistencial.

EU reitera la seva oposició a la reducció de personal, mitjans i llits hospitalaris en el període estival. Aquestes decisions, a més d’allargar encara més la dramàtica demora en l’atenció quirúrgica o especialitzada, generen situacions insuportables de saturació, col·lapse i mala atenció, que pot tenir conseqüències dramàtiques.

Share This