Platja de PalmaLa tramitació del Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma es troba paralitzat per part d’AENA, per la possible afecció de l’augment d’altures a la zona d’aproximació dels vols i les maniobres d’aterratge.

EU denuncia que el PP va cercar una drecera per permetre un innecessari i contraproduent augment de les altures i la volumetria construïda per part dels hotels existents a la platja de Palma. Aquesta drecera, consistia en l’aprovació d’un decret llei que, situant-se per sobre la normativa urbanística i per sobre les previsions constitucionals en relació a aquesta excepció legislativa, per tal de donar un caràcter immediat al tracte de favor que es dispensava als hotelers, el sector empresarial protegit del Govern.

Amb el que no va comptar el PP és que la Platja de Palma es troba a l’àrea d’influència de l’aeroport i que les actuacions urbanístiques que es facin allí no poden afectar la seguretat aèria. Si al final Aviació Civil determina que no es pot autoritzar l’augment de les altures que el decret llei permet, ens trobaríem davant un gran ridícul del PP, ja que no es podria dur a terme el seu projecte, tot i haver utilitzat la seva majoria parlamentària per validar l’aberració legislativa.

EU considera que les modificacions del model territorial s’han de fer amb la suficient calma, estudiant tots els factors, escoltant les administracions afectades i donant participació als ciutadans, amb l’objectiu d’aconseguir el consens social més gran possible, la sostenibilitat de les modificacions projectades, la minimització dels efectes ambientals i el rigor tècnic i jurídic. Tot això s’ho va botar el PP quan va decidir fer un vestit a mida dels interessos d’alguns hotelers, prescindint absolutament de la lògica territorial i de la legislació ordinària.

Per a EU, aquest fet hauria de fer reflexionar el Govern, que hauria de deixar d’utilitzar la via espúria del decret llei per aconseguir els seus objectius. Especialment quan aquests poden xocar amb interessos generals i es destinen a afavorir interessos particulars molt concrets.

Per últim, EU espera que les pressions polítiques que ja han anunciat que es faran sobre Aviació Civil, no donin com a resultat que els interessos del PP i d’alguns hotelers es posin per sobre la seguretat aèria de l’aeroport de Palma.

Share This