Baluiard del PríncepFins fa poc més d’un any, l’Ibavi era el propietari a Palma d’un solar urbà a Dalt Murada, devora el recentment restaurat Baluard del Príncep. En aquest solar d’uns 600 metres quadrats, en el que hi havia el projecte de construir-hi un edifici de 26 habitatges socials, que estava tramitant la llicència, però el PP va decidir que les prioritats seves eren unes altres, que no quedava bé que en un lloc tan selecte hi hagués habitatges socials, que s’ocuparien per persones sense glamur, i que era millor optar pel luxe.

El solar de l’Ibavi es va subhastar, però el que es va obtenir en aquesta subhasta no es va destinar a les funcions pròpies d’aquest institut del govern, que és la construcció d’habitatges socials. De fet en aquesta legislatura el Govern que encapçala Bauzá no ha aprovat nous projectes, no ho considera necessari, no va amb la seva política.

EU entén que aquesta subhasta és una autèntica malversació de recursos públics, les propietats del Govern no es poden alienar si no és per a obtenir nous recursos que es destinin a les finalitats que tenien previstes. El problema de l’habitatge és un dels més greus que pateix una part important de la població, que no en troba que estiguin a l’abast de les economies modestes i moltes famílies perden les seves cases per no poder fer front a les hipoteques, però sobre això, el PP mostra una insensibilitat extrema.

L’Ajuntament de Palma ha donat la llicència perquè en l’antic solar de l’Ibavi s’hi construeixi un hotel de luxe, cosa que pel tinent de batle d’Urbanisme, Jesús Vall, és una gran notícia i una “fita” que ajudarà a la revitalització del centre històric. Segurament considera que si a la zona hi anaven a viure persones modestes, no la “revitalitzarien”.

Aquest hotel de gran luxe gaudirà dels privilegis que li atorga la nefasta llei turística de Delgado i els que li concedeix el mateix ajuntament de Palma. Així se’ls permetrà una ocupació un 10% superior a la que hauria tengut si fos una altra classe d’edifici. Per a EU aquestes actuacions són un símptoma clar de la malaltia que pateix el PP: el classisme extrem, que els porta a alienar els terrenys públics destinats a habitatges socials, per a cedir-lo per a construir un hotel absolutament elitista.

Share This