La fiscalia hauria d’actuar davant aquestes actuacions delictives contra els drets fonamentals.

vaga deducacióLa sentència del TSJIB és clara, el Govern va imposar uns serveis mínims arbitraris per a la vaga d’educació convocada a l’inici del curs passat. Aquest serveis es fixaren sense cap justificació que demostràs la seva necessitat i sense negociació amb el comitè de vaga de tal manera que, com afirma la sentència “vulneraven un dret fonamental reconegut a la Constitució”.

La fixació d’uns serveis mínims arbitraris i il·legals, va ser una més de les maniobres intimidatòries i contràries a drets fonamentals que es practicaren per part del Govern. Recordem els expedients inquisitorials, encara no resolts, contra tres directors d’instituts de Maó, la imposició de càrrecs directrius als centres, la campanya contra la llibertat d’expressió i l’amenaça de sancions molt dures contra les manifestacions públiques de protesta.

També els estudiants han estat víctimes de l’abús i la prepotència del Govern, en el cas dels que accediren a l’interior de la Conselleria d’Educació en una acció simbòlica. El PP ha utilitzat les forces de seguretat com si fossin una policia privada per a coaccionar i reprimir els estudiants, mentre que la fiscalia –depenent del govern central- demana penes absolutament fora de lloc als participants en protestes.

En aquests moments que es viuen els dies previs a l’inici d’una vaga a l’empresa pública Emaya, és d’esperar que el Govern aprengui la lliçó que li ha donat el TSJIB i renunciï a imposar serveis mínims de la mateixa manera arbitrària i il·legal que fa fer en la vaga d’educació. La imposició mai resol els conflictes, sinó que és el diàleg la manera democràtica d’afrontar-los, però es veu que aquest Govern prepotent no coneix el significat d’aquesta paraula.

El PP, tant a les Balears com a Madrid, està obsessionat per frenar de manera expeditiva totes les protestes ciutadanes, amb una virulència molt especial contra els sindicalistes i els treballadors que participen en vagues (un dret fonamental, com recorda molt bé el TSJIB) contra els que utilitza la policia i el ministeri públic.

Davant les diverses sentències en les que el TSJIB declara que el Govern actua vulnerant la llei i la Constitució, ben bé podrem afirmar que el Govern balear es situa fora de la llei. Atesa la contumàcia d’aquestes conductes, no és possible entendre que es tracti de simples errors administratius, sinó que és una actuació conscient de vulnerar els drets constitucionals.

EU reclama de la fiscalia, tant diligent a demanar penes contra els sindicalistes, que actuï penalment contra el Govern. No s’entén que es persegueixin les protestes i no s’adopti cap actuació contra les empreses o administracions públiques que vulneren drets fonamentals com el de vaga, sembla que es situa en una posició classista que només persegueix els febles i permet la impunitat total dels poderosos, ja siguin empresaris o siguin administracions com el Govern balear.

Share This