Esquerra de Menorca Esquerra Unida dóna suport a la concentració en suport al poble palestí convocada per diferents entitats i condemna el bombardeig indiscriminat de l’estat d’Israel a la població de Gaza. La concentració se celebrarà aquest dissabte, 19 de juliol a les 12 h a la plaça Constitució de Maó.

EM-EU condemna els bombardejos dels darrers dies per part del govern d’Israel contra el poble palestí, que estan provocant centenars de víctimes innocents i recorda les múltiples resolucions adoptades per Nacions Unides, la defensa del dret d’autodeterminació dels pobles i el dret del poble palestí a un estat propi reconegut internacionalment i la necessitat  que avanci el procés de pau entre Israel i Palestina per arribar a una negociació pacífica del conflicte.

GAZA

D’altra banda, al Congrés, a través del diputat Joan Josep Nuet, EU ha reclamat que els bombardejos indiscriminats contra la població civil a Gaza han de ser jutjats per la Cort Penal Internacional.

El diputat d’EUiA ha fet aquesta declaració aprofitant la seva intervenció en la tramitació a la cambra baixa del projecte de llei orgànica pel qual es ratifiquen esmenes a l’Estatut de Roma de la Cort Penal Internacional, relatives als crims de guerra i al crim d’agressió , fetes a Kampala en 10 i 11 de juny de 2010. Aquest projecte de llei ha estat aprovat per unanimitat.

Al Parlament Europeu, la delegació de l’Esquerra Plural han exigit a l’Alta Responsable, la senyora Ashton, la suspensió de l’acord d’associació UE-Israel, ja que no s’està complint l’article 2, que fa referència als Drets Humans.

D’aquesta forma els eurodiputats han subratllat que «és inacceptable que la Unió Europea, que es reclama abanderada de les llibertats i els drets humans, mantingui un acord d’associació amb un Estat, com és el d’Israel, que manté una sistema d’apartheid contra la població palestina de la Franja, que ocupa il·legalment territoris palestins, que practica l’assassinat extrajudicial, que permet la tortura, que empresona menors i que bombardeja àrees civils emprant armament prohibit per les convencions de Ginebra.

«No estem disposats a acceptar que, un cop més tots, aquests crims contra la humanitat quedin de nou impunes, per la qual cosa exigim una posició de fermesa per part de la Unió Europea. La Comunitat Internacional no pot mantenir cega i muda davant els constants bombardejos sobre una de les zones amb més densitat de població del món que constitueix de fet una presó a cel obert «.

Share This