Si això no fos possible, l’única solució seria la dissolució del consistori i el nomenament d’una gestora.

Bauza i SerraLa situació en què es troba el consistori de la ciutat d’Eivissa per culpa de les baralles internes del PP, és del tot insostenible i no s’assegura ni tan sols la gestió administrativa ordinària. La incapacitat del president insular, Vicent Serra, de posar ordre, ha estat clamorosa i l’actuació “contundent” de Bauzá no ha donat cap solució i encara ha complicat més les coses.

El PP que va guanyar les eleccions amb majoria absoluta i ja que és el culpable únic de l’actual situació, té l’obligació moral i política de donar-li una solució. No és acceptable que diguin que buscaran un candidat a l’alcaldia d’entre els membres que ocuparen els darrers llocs de la llista electoral i que no foren elegits regidors, com tampoc ho és que es plantegin rentar-se les mans si no troben candidat, traslladant el problema l’oposició.

És evident que un partit que ha perdut 4 regidors, que s’han passat al grup mixt i que n’ha fet dimitir 4 més, no està en condicions de reclamar l’alcaldia, però tampoc es pot traslladar aquesta responsabilitat a l’oposició, que es trobaria en minoria davant una majoria clarament de dretes.

La situació és força complicada i és necessari que tots facin un exercici de responsabilitat, també el PP que fins ara s’ha comportat d’una manera completament irresponsable. Amb la composició actual de l’ajuntament és impensable recompondre una majoria que pugui governar, però tampoc es pot deixar la institució en l’actual situació de paràlisi absoluta, que fa que no es resolguin els assumptes ordinaris i les qüestions administratives.

Per tot això, EU creu que és necessari un pacte entre totes les forces polítiques per a nomenar un equip de gestió que pugui tramitar els expedients ordinaris fins a les pròximes eleccions. Per a EU no és possible una nova majoria basant-se en el PP i el PREF, ni un govern d’un sol partit en minoria, ni un enteniment (públic o privat) a 2 bandes. És necessari que totes les forces polítiques representades a l’ajuntament participin per a donar una sortida a la situació.

Si això no fos possible, l’única solució seria dissoldre el consistori i nomenar una gestora que s’encarregàs de la gestió fins que els ciutadans puguin elegir uns nous representants municipals. Qualsevol cosa és millor que continuar amb la lamentable situació actual de paràlisi, desgovern i enfrontaments del pitjor estil. La constitució d’una gestora és l’última opció però, com es va demostrar en el cas de Marbella, és el que s’ha de fer quan no és possible garantir la governabilitat.

Share This