– Ha passat del 80% al 57,94% en dos anys

Bauzá i SansaloniL’afirmació no prové de l’oposició ni dels sindicats sanitaris, surt d’una font oficial del PP, del Ministeri de Sanitat, que en el seu baròmetre registra aquesta caiguda espectacular només en dos anys, de 2011 en què va començar a governar Bauzá a 2013. És de suposar que aquesta confiança continuï caient a la vista de l’evolució de les llistes d’espera, del tancament de quiròfans i de la reducció de professionals.

El govern Bauzá s’ha caracteritzat per la manca d’un projecte, per la improvisació, per la mala gestió i per les retallades. Aquesta manca de projecte i aquesta improvisació s’ha evidenciat amb la dimissió dels dos primers consellers de salut i d’un nombre ingent d’alts càrrecs de la conselleria, la gestió econòmica i administrativa ha estat qualificada de caòtica per la Sindicatura de Comptes i les retallades pretenien el tancament de dos hospitals –aturada per la mobilització popular- i han reduït el nombre de professionals i de serveis.

La Conselleria de Salut ha anat més enllà que el mateix ministeri, i als repagaments que s’han establert al conjunt de l’Estat, ha afegit l’obligatorietat de pagar per tenir targeta sanitària. Com ha denunciat Metges del Món, junt amb Castilla-La Mancha, les Balears ha estat la comunitat autònoma que amb més rigor i més abusos a marginat els immigrants de la sanitat pública, amb conseqüències dramàtiques.

El conseller valora positivament que “només” hi hagi unes 13.000 persones pendents d’intervenció quirúrgica i que la demora mitjana “només” se situa en uns 95 dies. Per això, es permet mantenir tancats quiròfans i bloquejats llits hospitalaris els mesos d’estiu, amb la qual cosa les llistes d’espera tendran un augment important.

La mala gestió de la sanitat pública no provoca només el seu deteriorament i la pèrdua de la confiança ciutadana, sinó que genera un desplaçament de les persones que s’ho poden permetre cap a la sanitat privada que, gràcies a la mala gestió del PP, veuen augmentats els seus beneficis. L’herència que deixarà Bauzà pels futurs gestors de la sanitat pública balear, serà desastrosa.

Share This