La gravetat de la situació exigeix la convocatòria immediata del Parlament

prospeccionsEl grup ecologista GEN-GOB ja ho havia denunciat i en aquell moment totes les institucions, inclòs el Govern balear, ho negaren. Però resulta que no només en tenien coneixement, sinó que un informe dels tècnics de la mateixa Conselleria de Medi Ambient, constatava la realització de les proves sísmiques, així com d’alguns dels efectes negatius que ja havien produït al medi marí.

El president Bauzá diu que no se n’havia assabentat (com Rajoy amb Bárcenas, com Ana Mato amb els negocis del seu marit) i el conseller (?) de Medi Ambient diu que no s’havia ocultat informació, que l’informe no s’havia amagat, que només “no s’havia donat a conèixer”. Tot en conjunt demostra la hipocresia i la mala voluntat d’un Govern que intenta donar la imatge de què fa tot el que pot contra les prospeccions, mentre avancen els tràmits administratius per a donar una declaració d’impacte ambiental positiva. Ben segur que com en el cas de Canàries no l’aprovaran abans de les pròximes eleccions generals, però no seria gens estrany que les donàs el govern en funcions immediatament després, també com va passar a Canàries.

El president Bauzá no ha aconseguit res del govern central, que segueix endavant d’una manera decidida a donar l’autorització per a les prospeccions en aigües molt pròximes a les costes balears. De fet, ni tan sols ha aconseguit ser rebut per la vicepresidenta del govern central, que era el “gran èxit” que havia obtingut i que va justificar, segons ell, que els diputats balears del PP votassin contra una proposta d’aturar les prospeccions.

El tema és massa greu per resoldre’l amb declaracions als mitjans de comunicació: fan falta explicacions en profunditat, amb l’aportació de tota la documentació necessària i amb possibilitat de control per part de l’oposició parlamentària. Fa falta una sessió extraordinària i monogràfica del Parlament per a rebre tota la informació, per a debatre en profunditat i per aconseguir una resolució decidida, que hauria de ser unànime per part de tots els partits. No podem esperar que el Parlament acabi les seves llarguíssimes vacances i que, a partir del 15 de setembre es comenci a cercar un “forat” en la programació parlamentària per a fer un debat descafeïnat, necessitam que es faci ara i que es faci en un format que permeti un debat en condicions. Per a aprovar les lleis que interessen al PP es convoquen sessions extraordinàries encara que no hi hagi cap urgència, amb molt més motiu es pot convocar ara una sessió específica sobre prospeccions.

Per la nostra part, ja hem traslladat la qüestió al grup parlamentari del Congrés d’Izquierda Plural perquè presenti totes les iniciatives possibles per fer comparèixer el ministre Soria i el mateix president del govern, Mariano Rajoy, a donar explicacions.

Share This