La seva actitud envers les prospeccions és inacceptable.

Company i BauzáEl conseller Company no només ha amagat a l’opinió pública de les Illes que els tècnics del seu departament havien detectat la realització de sondejos sísmics exploratoris de la possibilitat de trobar hidrocarburs en el mar balear, sinó que continua llevant importància a aquest fet i afirmant, contra totes les evidències, que el Govern està fent el que pot contra les prospeccions, ignorant que el govern central continua tramitant ells expedients amb la intenció ben clara d’autoritzar les prospeccions, sense que ni tan sols es dignin a escoltar-los.

Però el conseller Company, amb poca credibilitat d’un mentider, ens vol fer creure que aquí no passa res i que seran capaços d’aturar les prospeccions. El Govern balear s’ha negat a fer un front comú amb de les Canàries, per tal de tenir més forces i mostra una actitud indigna i insolidària quan diu que el Govern ja en té prou en defensar “lo nostro” davant la notícia que el govern de Mariano Rajoy ha autoritzat les prospeccions de l’empresa Repsol en aigües d’aquell arxipèlag.

Company assegura que la situació de les Balears és molt diferent de la de Canàries, com si això fos una bona notícia. EU pensa que, efectivament, la situació és diferents: el govern d’aquella comunitat ha utilitzat tots els mitjans al seu abast per fer rectificar el govern central i ha anunciat que continuaria la batalla impugnant l’autorització. En el nostre cas, no es coneix cap actuació que no siguin les declaracions grandiloqüents i fer-se fotos acudint a manifestacions, però no han fet cap pressió real sobre Madrid.

El conseller Company adopta un llenguatge suposadament tècnic per seguir confonent i amb la intenció d’amagar la seva ineptitud, quan declara que “la situació geoestratègica i la geopolítica són molt diferents i no es poden comparar” (!). Després de fer aquest gran esforç intel·lectual, Companys es retira a descansar, pensant que ja ha fet tot el que li correspon pel seu càrrec. Aquesta actitud indigna, efectivament contrasta amb la dignitat de les autoritats Canàries, però no es pot esperar que el canari Soria ens tracti millor del que tracta als seus paisans.

Per la seva incapacitat i per les seves mentides i mala voluntat, Company hauria de presentar la dimissió, ja que no és digne d’ocupar el càrrec de Conseller de Medi Ambient, però això no ens ha de fer oblidar que els responsables últimes no són ell ni Soria, estan situats més amunt i es diuen José Ramón Bauzá i Mariano Rajoy.

Share This