– EU considera imprescindible que es suspengui de militància a n’Aina Castillo i que Catalina Cirer sigui cessada dels seus càrrecs al Consell de Mallorca.

– Així mateix, EU demana que s’investiguin els moviments especulatius de compra de terrenys al voltant de Son Espases i les circumstàncies del lloguer d’un habitatge de Matas per part de la Sra. Castillo i de l’actual responsable d’Hisenda de Cort.

Matas i CastilloLes investigacions de la Fiscalia Anticorrupció sobre el cas Son Espases i el fet que l’exconsellera Aina del Castillo hagi decidit “cantar” de pla des del primer moment fa pensar que ens trobam davant un cas judicial d’importància semblant al del Palma Arena.

EU vol manifestar la seva satisfacció perquè les investigacions incloguin la compra del solar realitzada per l’Ajuntament de Palma, compra que el portaveu d’EU a l’Ajuntament, en la llunyana data d’octubre del 2007, ja va qualificar de “pelotazo” de Son Espases, cosa que li valgué una denúncia interposada per la Sra. Cirer que, finalment, no va prosperar.

Respectant la tasca de la Fiscalia, EU considera fonamental que les investigacions s’estenguin a dues qüestions importants:

         La compra especulativa de terrenys al voltant de Son Espases – que EU també va denunciar en el seu moment – que serien el fruit d’una decisió política del Sr. Matas vestida després per un expedient municipal de compra adobat pel Sr. De Santos i la Sra. Cirer.

         Les circumstàncies del lloguer d’un habitatge del Sr. Matas per part de la Sra. Castillo i de l’actual responsable d’Hisenda de Cort.

Per últim, EU exigeix al PP l’adopció d’algunes mesures polítiques elementals: la suspensió de militància de l’ex consellera – obligada després de la seva confessió- i també el cessament de la Sra. Cirer de les seves responsabilitats al Consell de Mallorca, en la mesura que fou la màxima responsable de la compra de Son Espases, responsable també del nomenament de Rodrigo de Santos com a regidor d’Urbanisme i que, per si això fos poc, també fou Presidenta del Consorci per a la construcció del Palma Arena

Share This