– Els horaris que se’ls exigeixen no es poden complir i posen en perill la seguretat i la salut.

emtEls treballadors de l’Empresa Municipal de Transports de Palma denuncien que els horaris que ha establert l’empresa són inassumibles i no es poden complir. Els responsables municipals, a partir de la implantació d’el programa Goalbus, estan exigint uns horaris per als recorreguts de les diferents línies d’autobusos que, segons els treballadors, són inferiors al temps necessari per a fer els recorreguts, i no es té en compte ni els embussos del trànsit ni el temps que s’ha de dedicar a permetre la pujada i baixada de viatgers a les diferents parades.

Aquesta situació provoca un estrès considerable entre els conductors que, a la vista de què no poden arribar a la seva destinació en els horaris que marca l’empresa, es veuen obligats a accelerar més del que seria desitjable en els trams que això és possible, a saltar-se semàfors quan ja estan en àmbar, o a deixar passatgers a les parades. Tot això ja ha provocat dolències professionals als conductors, augmentant el nombre de baixes laborals i, el que és encara més greu, ha reduït la seguretat i està darrere alguns accidents que han provocat ferides als vianants.

Segons la denúncia, l’obsessió municipal per a reduir costos és la causa d’haver establert aquesta programació, que s’han contractat amb una empresa privada amb aquesta finalitat exclusiva. La programació s’ha fet sense comptar amb l’opinió dels representants dels conductors i sense un coneixement real de les circumstàncies del trànsit ni de les incidències del transport públic. Des d’un gabinet privat l’han dissenyat i l’EMT l’ha imposat sense cap diàleg.

EU de Palma exigeix que s’investiguin aquestes denúncies, que s’obri el diàleg amb els representats dels treballadors de l’EMT i que no s’imposin de manera arbitrària uns horaris que no es poden complir. La reducció de costos no es pot fer a partir d’empitjorar el servei causant estrès laboral i posant en perill la seguretat dels vianants i dels usuaris de les vies públiques.

Share This