– Una sentencia del jutjat contenciós anul·la l’adjudicació que va fer el Consell.

Carreteres MallorcaEncara que els efectes pràctics seran pocs, EU creu que és greu que el jutjat contenciós hagi anul·lat l’adjudicació del manteniment de les carreteres de la zona 7 de Mallorca, feta per l’equip de Francina Armengol, en el mandat progressista de la legislatura passada. Segons declara la sentència, en la valoració de les ofertes es tengueren en compte elements que no figuraven al plec de condicions i no eren coneguts ples licitadors que, en el cas d’haver-les conegut “segurament haurien fet unes altres propostes”.

La sentència és conseqüència de la demanada presentada per una empresa licitadora, que no estava conforme amb el sistema de puntuació del Consell de Mallorca. El jutjat li dóna la raó en bona part i adverteix “una certa arbitrarietat” en la manera en què es varen adjudicar els punts, sense motivar el perquè d’aquestes adjudicacions. Però és encara més greu, la constatació de què la Mesa de Contractació va aplicar criteris de valoració que no eren coneguts per les empreses concursants.

El jutjat recrimina al Consell de Mallorca una extralimitació i l’adverteix de què “no té una lliberta d’elecció il·limitada” i de què “havia de puntuar segons uns criteris que hauria d’haver comunicat als licitadors”.

La mateixa sentència reconeix que és impossible l’execució del contracte per part d’un altre licitador, ja que aquest, que té una durada de quatre anys, ja s’ha executat en bona part. D’aquesta manera, l’empresa que va presentar la demanada només tendrà dret a una indemnització, que correspondrà exclusivament a les despeses que li va originar la participació en el concurs.

Encara que els efectes econòmics per al Consell de Mallorca seran molt limitats, des d’EU creiem que és un toc d’atenció molt important i un avís de com no s’han de fer les coses. El respecte a la llei, la transparència, l’objectivitat i la manca de tractes de favor, són exigibles a totes les administracions públiques, i els progressistes hem de vetlar perquè això sigui així sempre, no podem permetre actuacions com les que han fet tantes vegades els governs del PP. En aquest cas, sembla que l’equip de govern del Consell de Mallorca no va actuar correctament i va prendre una decisió amb un grau elevat d’arbitrarietat. En definitiva, una actuació inacceptable.

Share This