– La imposició dels serveis mínims és una burla i una il·legalitat flagrant.

cap per avallEl Tribunal Superior ho va deixar ben clar a la sentència sobre els serveis mínims decretats davant la vaga de docents de l’inici del curs passat: eren il·legals i “vulneraven un dret fonamental reconegut a la Constitució”. Però la Conselleria, tal com té per costum, ignora aquesta sentència del TSJIB i torna a imposar exactament els mateixos serveis mínims per a la vaga convocada pel pròxim dia 15, amb la mateixa contumàcia i menyspreu de la legalitat.

Aquesta imposició ja no és una decisió política discutible o equivocada ni una decisió administrativa errònia, és un escarni als drets dels docents i a les sentències judicials, que no hauria de quedar impune. Davant la sentència del TSJIB, EU ja va demanar la intervenció de la fiscalia, ja que la vulneració dels drets constitucionals per part de qui ha de garantir-los, mereix una sanció penal a més de la condemna política. No és acceptable que aquesta Conselleria retrògrada i dictatorial continuï dictant normes anticonstitucionals amb la tranquil·litat que quan es produeixi una sentència, serà massa tard i ja no tendrà conseqüències. Per a EU, aquestes actuacions són clarament delictives i s’han de castigar i impedir que es segueixin produint.

La poca vergonya de la consellera i del president que l’ha nomenat per un càrrec pel qual no està capacitada, és tan gran que no negocia amb els sindicats, no reconeix l’Assemblea de Docents i torna a imposar uns serveis mínims absolutament abusius i no justificats. A més, discrimina l’educació pública imposant-li uns serveis mínims superiors als de la privada.

Els serveis que ara s’imposen, són molt superiors als que s’ha establert sempre que hi havia una convocatòria de vaga d’un dia, que havien permès l’obertura dels col·legis i l’atenció als alumnes que acudien a ells. Però la consellera no vol garantir això, sinó que vol obligar a donar les classes als professors que han decidit fer vaga. Això torna a ser una vulneració dels drets constitucionals que no es pot permetre i que hauria de suposar la destitució fulminant de Joana Maria Camps.

EU compateix les reivindicacions dels docents i desitjaria que el curs començàs amb normalitat i sense que fos necessari la convocatòria de vagues o mobilitzacions, però això no es pot aconseguir amb imposicions sinó amb diàleg. Un diàleg que ha mancat tota la legislatura i que ha desaparegut completament a partir del nomenament de l’actual consellera.

Share This