– La mentida sistemàtica no podrà tapar la insatisfacció i el caos que ha generat la Conselleria.

EstarellasL’autèntic conseller d’Educació del Govern balear (Joana Maria Camps no és més que un florer posat per Bauzá), el secretari autonòmic Guillem Estarellas, no perd ocasió d’escalfar l’ambient i generar més crispació entre els docents i la comunitat educativa. Recorrent a la mentida, com fa de manera habitual, ha xifrat la participació dels docents en la vaga d’ahir en un 11,6%, tot i que els convocants han aportat xifres centre per centre, que demostren que el seguiment fou superior al 50% dels professors que no estaven afectats pels serveis mínim abusius.

La concussió que n’extreu Gabriel Estarellas d’aquestes dades tan tergiversades, és realment sorprenent i pròpies d’un manipulador com és ell. Ha tengut la barra d’afirmar que el 88,4% del professorat que, segons ell no han participat en la vaga, “avalen la política del Govern en matèria d’ensenyança”. Una manifestació tan cínica només pot venir d’una persona que ha perdut completament el nord i que està disposada a imposar els seus esquemes ideològics d’ultra dreta costi el que costi.

Com han constatat tots els sectors educatius, aquest curs ha començat d’una manera encara més caòtica que el passat, un gran nombre de centres encara no disposen de projecte lingüístic aprovat i no reben cap tipus d’orientació per `part de la Conselleria que, en tot cas, es dedica a imposar el seu criteri personal per damunt de les opinions dels consells escolars. La plantilla d’inspectors s’ha reduït a la meitat i els centres no reben cap classe de suport d’aquest cos educatiu.

Però la Conselleria no té el més mínim interès a redreçar la situació, sinó que es limita a les imposicions dictatorials i a la mentida sistemàtica per tal de confondre l’opinió pública i desacreditar els docents. Han mentit descaradament en relació al nombre de centres que tenen aprovat el projecte educatiu i sobre les competències lingüístiques d’uns alumenes que perderen tres setmanes del curs passat i als que es va aplicar un projecte lingüístic pel qual no estaven preparats ni els docents ni els alumnes.

Estarellas és un mentider i un incendiari, les seves provocacions no fan més que augmentar la crispació d’un sector que ja ha patit massa menyspreu per part dels responsables polítics. La jornada d’ahir va ser una mostra important de la indignació del professorat, entre vaga i manifestacions una part molt important d’ell va participar en la jornada de protestes. El cansament produït per una lluita molt prolongada que xoca sistemàticament contra un mur d’intransigència, no es pot entendre com l’acceptació de la política aberrant que es practica des de la Conselleria.

Un responsable polític que, en comptes de practicar el diàleg i cercar el consens, es dedica a la confrontació, la imposició i la mentida, no hauria de seguir ni un dia més al capdavant d’una conselleria tan sensible. Els professors no són l’enemic al qual s’ha de derrotar i humiliar, sinó els professionals que tenen l’alta funció d’impartir coneixements entre les noves generacions. Que el Govern els vegi com un obstacle per a dur endavant les seves obsessions antipedagògiques, indica el grau de degradació al que ha arribat.

Share This