Batle de calviaEn el cas de la corrupció policial detectat a la zona de Magaluf, del municipi de Calvià, ja tenim el primer “penedit”, el que fóra agent de la policia local d’aquest municipi i posteriorment cap de la policia de Marratxí, Antonio Ledesma. Aquesta persona ha reconegut que compartia, conjuntament amb l’empresonat ex cap de la policia de Calvià, José Antonio Navarro, la direcció de la gestoria que tramitava les llicències i contractacions d’aquells establiments que obtenien un tracte de favor a canvi de compensacions econòmiques.

Aquesta particular gestoria tenia els seus domicilis socials a les pròpies cases dels senyors Ledesma i Navarro i, segons ha reconegut Ledesma, ha operat des de l’any 2008 fins ara.

Com en els casos de molts corruptes del PP, Antonio Ledesma, no fa cap esforç en demostrar una innocència que és ben evident que no té, sinó que ho fia tot de la possible prescripció del delicte, ja que fa anys que no treballa al municipi de Calvià. Des d’EU esperam que aquest “penediment” que no és espontani, no li serveixi per a obtenir algun pacte que eviti la seva condemna. El delicte és massa important i l’aprofitament del seu càrrec és una vergonya pel cos de la policia local, que no hauria de quedar impune. Especialment si es constata que la seva associació amb Navarro ha durat fins ara.

Davant l’extrema gravetat dels fets que s’estan investigant, dels quals només en coneixem una petita part, la reacció dels responsables polítics ha estat d’una hipocresia que, per desgràcia, és molt habitual: no tenien cap coneixement dels fets i es mostren disposats a col·laborar amb la justícia (com si poguessin fer una altra cosa!).

Per a EU aquestes excuses són inacceptables, ja que eren perfectament conscients de què hi havia una trama corrupta i que no es tractava de la mateixa manera als establiments “col·laboradors” que a aquells que no participaven dels suborns. Hi ha constància de diverses reunions en les quals se’ls va informar dels fets que ara s’han fet públics. Per altra part, és incomprensible que no tenguessin coneixement de què, des de fa almenys 6 anys, dos caps policials tramitaven en els seus propis domicilis els expedients dels seus protegits.

EU entén que aquesta trama corrupta no s’hauria pogut desenvolupar sense la passivitat i la negligència dels responsables polítics municipals… si no hi ha alguna cosa més.

EU espera que la tasca de la Guàrdia Civil i del jutjat pugui aclarir completament els fets i que es dictin les condemnes penals que calguin, afectin a qui afectin, ja siguin policies, empresaris o polítics. Però això, tot i ser necessari, no és suficient. És imprescindible també que s’assumeixin responsabilitats polítiques i que es produeixin dimissions. Per passivitat o per connivència, s’ha permès l’actuació d’aquesta trama, ara no es pot al·legar ignorància i continuar com si no hagués passat res.

Share This