– El que s’ha de corregir són els fets i no val un simple rentat de cara.

magalufDavant la gran difusió d’un vídeo de contingut sexual, a un un dels establiments de Magaluf que es dediquen al turisme de sexe i borratxera, el Govern va actuar amb “contundència” anunciant una costosa campanya publicitària al Regne Unit, per a rentar la cara d’aquesta destinació turística i contrarestar unes imatges que circulaven abundantment a la premsa internacional. Amb aquesta intenció es feren multitudinàries reunions i s’anunciaren diverses actuacions i un patètic acord de bones pràctiques amb empresaris de la zona.

Al final, el conseller de Turisme ha renunciat a fer la campanya, amb la qual cosa almenys ens estalviarem el mal ús dels recursos públics i el ridícul. Però al conseller li costa admetre que s’ha equivocat i tracta de demonitzar l’oposició com a responsable de la mala imatge. Com si no n’hi hagués prou amb les que recullen diàriament als carrers de Magaluf mitjans de diversos països!

Per a EU la degradació de Magaluf és una trista realitat i no una creació de la premsa sensacionalista que, encara que pugui fer un tractament escandalós, li sobren imatges de la degradació del turisme d’aquesta zona, que aniran apareixent quan els interessi sense que es puguin controlar des del Govern. Com ja advertiren alguns veïns, situacions com la reflecteix el vídeo que va motivar la polèmica, es venen produint des de fa anys i n’apareixeran de noves. Avui és molt fàcil enregistrar imatges i pujar-les a les xarxes socials, de fet ja n’han sortit de noves. Com també continuaran apareixent reportatges sobre l’ocupació dels espais públics per part d’empresaris sense escrúpols i per hordes e turistes borratxos, amb baralles, aldarulls, vomitades i tota classe de comportaments incívics, mentre es continuïn tolerant.

EU creu que s’ha d’actuar sobre l’arrel del problema i no s’han de permetre activitats il·legals ni comportaments incívics, el que s’ha de fer és un esforç important per a modificar el lamentable model de Magaluf i d’altes indrets semblants. Però aquest canvi no vendrà dels mateixos que amb la seva tolerància i passivitat han permès aquesta situació que no és nova, però que es degrada més cada dia que passa.

El PP no pot culpabilitzar l’oposició quan són ells els que governen al municipi i a la Conselleria de Turisme i que han tengut una permissivitat absoluta. Per si no n’hi havia prou amb la inactivitat municipal, s’ha descobert una trama corrupta dins la policia municipal que protegia empresaris mafiosos a canvi de suborns, aquesta trama tampoc la veren mai des del PP que, o bé estaven cecs, o bé també se’n beneficiaven. Per aquest motiu, no podem espera res bo dels actuals governants del PP, si no és la seva dimissió després de demanar disculpes per haver tolerat aquesta situació.

Share This