– La lamentable història de Fundatur i el Fortuna hauria d’haver-lo vacunat contra aquestes aventures.

caebQue el Govern de José Ramón Bauzá està a les ordres i legisla en favor de la federació hotelera i altres grans empresaris, és un fet evident que no admet discussió a la vista del que s’ha legislat. Però es veu que aquests poders econòmics encara no en tenen prou i volen controlar de més prop el redactat dels projectes de llei.

Aquest sembla que és l’objectiu de la nova fundació formada per la CAEB i l’administració autonòmica que es vol crear, amb una aportació del Govern de 60.00 euros. Aquesta fundació tendria com a finalitat fer arribar les propostes legislatives dels empresaris per tal que el Govern, que ja en formaria part, les transformàs directament en projectes de llei.

El Govern Bauzá ha dissolt el Consell Econòmic i Social, que era un òrgan consultiu en el qual participaven sindicats i patronals, però en canvi, no té inconvenient en crear nous organismes per a acordar amb les grans empreses, especialment les hoteleres.

La preponderància i el tracte de favor cap al sector hoteler, especialment les grans cadenes, molesta fins i tot a les altres organitzacions empresarials que formen part de la CAEB i que, en un percentatge molt significatiu, votaren en contra de constituir aquesta fundació.

EU reclama la recuperació del CES, com a òrgan de participació i debat amb una composició plural i la renúncia a la creació d’aquesta fundació, que no té cap sentit i que és una mostra més de la submissió de les polítiques del Govern a determinats sectors empresarials molt poderosos.

Ja hem viscut la lamentable història d’una altra fundació (Fundatur) formada bàsicament pel Govern i els grans hotelers amb l’únic objectiu de comprar i regalar el Fortuna al rei abdicat. Aquesta fundació va recuperar el vaixell, una vegada que el monarca va renunciar al seu ús, i va acabar en mans d’un dels seus patrons per un preu de saldo. No necessitam més fundacions d’aquestes característiques!

Share This