– El Govern aprova sistemàticament disposicions il·legals

– EU exigeix al Govern que acati la sentència

mobilització docentsEl Tribunal Superior de Justícia a donat la raó als recursos presentats per CCOO, STEI i UGT contra el decret del Govern que regulava l’aplicació del TIL als centres escolars de les Illes. És la segona vegada que el TSJIB anul·la un decret del Govern en el mateix sentit.

El Govern balear actua des de la imposició i amb manca absoluta de diàleg, fins i tot quan es tracta d’un diàleg reglat i obligatori per imperatiu legal. És a dir, el Govern balear i, especialment la Conselleria d’Educació es situa al marge de la llei, ja sigui en els successius decrets d’aplicació del TIL o amb la imposició de serveis mínims abusius, “contraris als drets constitucionals” en el cas de les convocatòries de vaga de l’ensenyament.

En un acte inqualificable de manca de respecte a les sentències judicials, davant l’anul·lació de l’anterior decret, el Govern va reaccionar aprovant-ne un de nou, amb el mateix contingut bàsic, en molt poques hores. EU exigeix que, en aquest cas, el Govern acati completament la sentència i no tracti d’implantar el decret anul·lat per alguna altra via.

EU celebra que el TSJIB hagi anul·lat el decret i valora molt positivament els recursos presentats pels sindicats, que han donat peu a la sentència. La mobilització i la protesta acompanyades pels recursos judicials és una bona via que, segons el nostre criteri, convé mantenir.

Per últim, EU anima els docents a continuar la seva lluita fins que el Govern es decideixi a obrir el diàleg i a arribar a un gran consens en matèria educativa, renunciant a la imposició i a les il·legalitats.

Share This