Bauza i CampsDesprés de la sentència, coneguda ahir, del TSJIB per al qual es declarava il·legal el decret del TIL, el Govern balear, en un acte de desobediència a la màxima autoritat judicial de les Illes, va anunciar que no pensava donar compliment a la sentència i que pensava aplicar el TIL com si no hagués passat res, mentre presentava un recurs davant el Suprem. Aquest fet és absolutament insòlit en un govern democràtic i retrata perfectament el tarannà d’un govern autoritari que no respecta la llei.

Però avui, la Sala Contenciosa Administrativa ha suspès cautelarment l’ordre de la Conselleria que desenvolupava l’aplicació del TIL. Per aquest motiu, en aquest moment el TIL és del tot inaplicable, ja que no hi ha en vigor cap instrument legal que permeti la seva aplicació.

El Govern havia anul·lat la immensa majoria dels projectes elaborats pels centres i havia imposat la seva voluntat aplicant la l’ordre que ara ha quedat suspesa, però aquests projectes tampoc es poden aplicar.

El caos que ha generat el Govern Bauzá en el sistema educatiu de les Illes és monumental i ha portat a una situació dramàtica en la qual els centres no saben quina és la normativa que s’ha d’aplicar.

Si el Govern hagués tengut la més mínima capacitat negociadora i hagués escoltat tots els sectors educatius o la UIB que li demanaven rectificar i cercar el consens, però el seu autoritarisme i el menyspreu que ha mostrat envers tots qui no compartien les seves obsessions, l’ha portat a aquesta situació que, amb el curs ja començat, és d’una gravetat extrema.

Aquesta situació ja no es pot resoldre amb la substitució de la consellera i de l’equip directiu de la Conselleria, qui ha donat les ordres, qui ha provocat l’enfrontament i la crispació, qui ha portat al caos és el president Bauzá i les seves obsessions malaltisses, l’actual consellera i el seu predecessor no són més que un instrument d’aquestes obsessions. Per aquest motiu, EU creu que no n’hi ha prou en substituir l’equip dirigent de la Conselleria, el que ha de presentar la seva dimissió és el responsable màxim del desastre: José Ramón Bauzá.

Share This