EU afirma que la substitució de Joana Maria Camps no resoldrà el problema educatiu

– El responsable del desgavell en el sector és Bauzá, no la consellera.

– És imprescindible respectar les resolucions judicials i obrir una via urgent de diàleg.

J. M. CampsEl president Bauzá no només és un prepotent i un irresponsable, sinó que ha demostrat que també és un covard: davant les duríssimes resolucions judicials preses per unanimitat dels magistrats de la sala contenciosa administrativa del TSJIB, s’ha amagat i no dóna la cara. Va deixar que la seva consellera fes el ridícul en solitari i després la va amagar.

La senyora Camps mai no hauria d’haver estat nomenada consellera, no reunia cap dels mínim requisits per a ocupar aquest càrrec, però Bauzá la va elegir exclusivament per la seva docilitat. Els errors de l’exconsellera són mots i molts importants, però no sempre eren deguts a la seva ignorància, que és molta, sinó al seguiment absolut de les directrius absurdes de Bauzá.

Amb la destitució de Camps i el nomenament de Núria Riera com a consellera, no es resoldrà cap dels problemes generats per les obsessions de Bauzá. La nova consellera és tan aliena al món de l’educació com ho era la seva predecessora. El fet que tengui unes majors habilitats dialèctiques no vol dir que la faci apta per aquesta funció, especialment si es vol que continuï amb la mateixa política. De fet, Bauzá ja la va obligar a fer el ridícul quan va afirmar, per ordre del president ocult, que els autos del TSJIB no eren ferms i que, per tant, el TIL es podria seguir aplicant.

Per a EU el problema no és la gestió feta per l’antic conseller, ni per Camps, ni la que pugui fer Núria Riera, el problema és Bauzá, les seves obsessions i el seu autoritarisme. És Bauzá qui ha de donar la cara, qui ha d’acceptar sense donar-li més voltes que el TIL ha mort, qui ha de fer una rectificació amb tota regla, demanar disculpes per haver generat la crispació social, el conflicte i el caos educatiu.

Si no es produeix la rectificació, si no s’accepta que el TIL ja no existeix i que no es pot aplicar, si no s’obren de manera immediata negociacions amb els sectors educatius per a reconduir el desastre generat per Bauzá, aquest serà un curs perdut per als estudiants. Aquest serà el llegat d’un president que volia implantar les autopistes de l’educació.

Per a EU, si Bauzá no és capaç de reconèixer els gravíssims errors que ha comès i si o és capça de rectificar, de negociar i d’arribar al consens, només li queda una opció digna: renunciar a la presidència de les Illes Balears, per incapacitat manifesta.

Share This