Esquerra de Menorca Esquerra Unida expressa la seva preocupació pel cessament de Juan Francisco Sánchez Mistral com a director de la Biblioteca Pública de Maó, acusat de desobediència per part de la consellera Baíllo i rellevat del càrrec.

La nostra preocupació rau en el fet que al sr Sánchez Mistral no se li ha obert cap expedient que demostri aquesta acusació i que avali l’actuació de la Consellera i, per tant, no ha pogut defensar la seva gestió de la biblioteca. No hi ha dubte que, por molt consellera de Cultura, Patrimoni i Educació que sigui, la senyora Baíllo hauria de seguir els tràmits que preveu la llei si un funcionari no fa la seva feina. Al contrari, 27 anys en el càrrec i una gestió positiva avalen la feina del fins fa poc director de la biblioteca.

La demostració que les coses no s’estan fent com pertoca és l’opacitat i la prepotència amb què ha actuat la Sra. Baíllo sense donar cap casta d’explicació. A més, si el Sr. Sánchez ha actuat amb negligència perquè se l’ha recol•locat en un altre lloc de feina en l’Administració pública? El relleu, idò, és injust no només pel director destituït, sinó també per a la persona designada posteriorment, que no ha pogut demostrar la seva vàlua en un (inexistent) procés de selecció.

Des d’EM-EU volem recordar que la Biblioteca de Maó és també l’Arxiu Històric i que el seu director n’és el garant del material present i futur, de la seva gestió i conservació.

biblio

 

Juntament amb els cas dels membres del Centre de Professorat (CEP), encarregats de la formació permanent dels docents, destituïts per la conselleria d’Educació del Govern Balear amb la complicitat de la delegació d’Educació i substituïts en un procés de selecció on l’entrevista personal determinava molt més que els coneixements en el camp formatiu , creim que el PP, després del desembarcament de part de la junta local del PP de Ciutadella dins la delegació d’educació, està convertint places de funcionari en places de personal de confiança.

Al PP no només li incomoda l’oposició de la resta de partits, d’institucions i entitats socials, sinó de la cultura i de les persones que hi participen activament i professionalment. Qui serà el pròxim?

Share This