– El responsable federal de Convergència d’IU es va reunir amb diverses organitzacions socials i partits d’esquerra.

– L’objectiu és la construcció de la unitat popular entorn d’un programa comú.

IMG-20141009-WA0004El teatre sindical de l’ONCE es va quedar petit per allotjar totes les persones que volien escoltar les paraules d’Alberto Garzón. El jove diputat, responsable federal de les polítiques de Convergència d’IU havia tengut prèviament una jornada de treball prou ample en la que havia participat en una roda de premsa i havia intervingut en programes en directe. Posteriorment, participà en un dinar de treball amb membres d’EU i s’havia reunit amb Podem Mallorca i MÉS.

Al teatre de l’ONCE, presentat per Manel Carmona, coordinador d’EUIB, Alberto Garzón va centrar la seva intervenció en la política de convergència d’IU, de la que ell és el màxim responsable. Aquesta política tracta d’articular un bloc alternatiu polític i social, que vagi més enllà de les convocatòries electorals i que inclogui les marees, plataformes i associacions que es mobilitzen contra les retallades i les polítiques neoliberals. L’objectiu és vèncer el bipartidisme i aconseguir un canvi polític al servei de les persones, fora de les imposicions de la Troika, de la submissió als interessos de la gran banca i de la corrupció política i econòmica, un canvi que asseguri la prominència del que és públic, contra les privatitzacions i que mantengui i millori les conquestes socials davant el desmantellament planificat pel neoliberalisme.

El canvi no és possible només amb els partits polítics, és necessari la implicació de les marees, les plataformes com la PAH, les organitzacions sindicals i socials, el moviment ecologista, el feminisme etc. Un canvi que s’ha de fer de manera participada, de baix a dalt, donat veu als exclosos del sitema.

Alberto Garzón ha insistit que ni Podemos, ni cap grup polític que defensin una transformació política i social són els rivals d’IU. Els nostres adversaris són els representants del sistema i les polítiques que s’han dut a terme des dels partits majoritaris. En primer lloc s’ha de fer fora de les institucions el PP, que a la nostra Comunitat té una majoria aclaparadora, que exerceix de manera autoritària i infestada de casos de corrupció. Però aquest objectiu, tot i ser necessari, no és suficient, la nova majoria que propugnam ha d’anar més enllà i superar també el bipartidisme, que comparteix bona part dels postulats neoliberals.

Després de la intervenció inicial de Garzón hi va haver un debat molt viu, amb intervencions des del públic de representants de diverses entitats socials. El temps assignat al debat, com la capacitat del teatre, es va quedar curt per acollir totes les preguntes, propostes i observacions. Dins la diversitat de les opinions expressades, hi havia un sentiment majoritari per apostar per la convergència política i social, els reptes són molt grans i ens trobam en una conjuntura que exigeix esforç, imaginació i capacitat de convergència i enteniment.

Share This