KatianaEl dilluns, la secretària general de CCOO de les Illes, haurà de fer front a la petició de 4 anys de presó, que formula la fiscalia. Aquesta petició es basa en el “delicte” d’atemptar contra els drets dels treballadors que Katiana, segons la fiscalia, va cometre per participar com a piquet en una vaga.

El govern del PP vol criminalitzar la protesta, la reivindicació i l’exercici del dret constitucional de vaga. Lamentablement, una part de la fiscalia actua en connivència amb el govern i fa acusacions tan estrambòtiques com a greus. Només així es pot entendre aquesta petició de presó que es fa contra una persona que el que estava fent era just el contrari: defensar els drets de tots els treballadors.

Ja són molts els sindicalistes, membres de piquets o treballadors que han participat en alguna protesta pels quals diversos fiscals demanen penes de presó. Alguns d’ells ja tenen condemnes i fins i tot hi ha hagut ingressos a la presó. En canvi, la fiscalia i les institucions públiques, no actuen amb la mateixa contundència contra els empresaris que coaccionen i amenacen els treballadors, que els impedeixen fer vaga, que els estafen o que els sotmeten a condicions de treball d’autèntica esclavitud. El govern i part de la fiscalia es situa al costat dels poderosos i persegueixen els més febles.

Per denunciar aquesta situació, per condemnar la persecució als sindicats, per deixar ben clar que la vaga no és un delicte, sinó que és un dret constitucional i una de les poques “armes” que encara conserven els treballadors, el dilluns a les 12 es farà un acte de suport i de solidaritat amb Katiana Vicens, al teatre sindical de CCOO.

El coordinador general d’IU, Cayo Lara, també vol ser present a aquest acte, per manifestar el seu suport a Katiana i a tot el moviment sindical i per denunciar la persecució contra els sindicalistes per part d’instàncies estatals.

Share This