El Congrés de Diputats debat una proposició de llei d’Izquierda Plural per derogar l’article que criminalitza els piquets de vaga.

Cayo i KatianaCayo Lara va desplaçar-se a Palma específicament per a mostrar el seu suport a la secretària general de CCOO de les Illes, Katiana Vicens, davant el judici en el qual s’enfronta a una petició de la fiscalia de 4 anys i mig de presó per haver participat com a piquet en la vaga general de 2012. Aquesta insòlita i escandalosa petició de pena es basa en l’acusació, no demostrada de què Katiana fou la responsable del trencament d’un vidre d’un autobús. L’absurd d’aquesta petició queda en evidència quan es compara, per exemple, en la petició de pena (4 anys) pels responsables dels fets que causaren la mort de 4 joves al Madrid Arena.

Cayo Lara va emmarcar aquesta petició fiscal en la criminalització que fa el govern del PP de les protestes socials i sindicals, recordant que hi ha més de 300 activistes encausats per aquest motiu, en aplicació d’una norma del Codi Penal, que té una redacció que ve de l’etapa prèvia a la democràcia.

Cayo Lara va donar a conèixer que precisament avui, 14 d’octubre, el Ple del Congrés de Diputat debatrà la proposició de llei del grup de la Izquierda Plural que pretén la derogació de l’apartat 3 de l’article 315 del Codi Penal, que preveu penes molt elevades contra l’actuació dels piquets i que és el que s’ha utilitzat contra Katiana i contra molts sindicalistes. Aquest residu de l’època dictatorial no pot continuar en vigor com un arma contra el dret de vaga.

Share This