Foto de famíliaOrganitzat per Izquierda Plural, el 15 i 16 d’octubre s’han celebrat unes jornades sobre les expectatives de prospeccions petrolíferes i sobre l’extracció d’hidrocarburs mitjançant la tècnica del fracking. Les prospeccions amenacen les Illes Canàries, on ja s’ha donat permís a Repsol, i el conjunt del litoral mediterrani de l’Estat, el fracking amenaça diversos indrets de la Península Ibèrica i compta amb el suport decidit del govern central, que ha impugnat davant el Constitucional les prohibicions establertes per algunes comunitats autònomes. Contra les prospeccions i contra el fracking han reaccionat les poblacions i les organitzacions ecologistes, socials i polítiques dels diversos llocs on es plantegen, que xoquen amb la defensa aferrissada que es fa des del govern central de les empreses energètiques.

La convocatòria feta per la Izquierda Plural, ha permès que es reunissin per primera vegada plataformes d’arreu de l’Estat, que pogueren posar en comú les seves experiències i coordinar actuacions. Així mateix, pogueren conèixer de primera mà la legislació europea i les actuacions que es poden plantejar davant la UE, ja que també hi foren presents i donaren explicacions tècnics comunitaris.

A la trobada es plantejaren diverses possibilitats d’actuacions coordinades que s’aniran concretant en poc temps i es va acordar ser present i fer-se veure el pròxim 5 de novembre, quan es produeixi el debat sobre política industrial de la UE.

Pel que fa a les Illes Balears es va fer constar la necessitat d’accentuar la pressió sobre el govern central per tal que la declaració d’impacte ambiental es dicti abans de les pròximes eleccions i que aquesta sigui negativa, recordant que la DIA positiva de les Canàries es va dictar immediatament després de les eleccions europees.

La delegació de les Illes Balears en aquestes jornades estava formada per Carlos Bravo, de l’Aliança Mar Blava; Marc Tur, de Balears diu NO; Florent Marcellesi, d’EQUO i els membres d’EU, Manel Carmona, Òscar Rodríguez i Alfredo Barón. Aquest últim, també va aprofitar per explicar als tècnics que l’han d’informar la demanda contra el Pla Hidrològic de les Illes Balears.

Share This