– EU demana una millora significativa de les inversions a Balears amb les esmenes parcials.

Alberto GarzónAvui, en el debat de l’esmena a la totalitat dels PGE, el diputat d’IU, Alberto Garzón, defensarà les inversions estatals a Balears contemplades en el nostre Estatut d’Autonomia. L’EA és una llei orgànica de l’Estat i les inversions que es preveuen en ell són una obligació legal per a compensar les mancances històriques. A pesar d’això, ni un sol euro d’aquestes previsions legals ha arribat a les Balears en tot el període en què el govern central l’ha presidit Mariano Rajoy.

A la manca de les inversions contemplades a l’Estatut hem d’afegir que el que rebem a les Illes només és la meitat de la mitjana estatal i que estam a gran distància d’aquelles comunitats que encapçalen les inversions. Per si això fos poc, el secretari d’Estat d’Hisenda, va afirmar ahir a Palma que la millora del finançament de les Balears tampoc es produirà al llarg de 2015.

El PP no tan sols margina les Balears, sinó que menteix descaradament i tracta d’enganyar els ciutadans. L’any passat, coincidint amb unes inversions que encara eren més escasses, els parlamentaris del PP afirmaren que havien introduït una esmena milionària que es destinaria a la millora de la qualitat de l’aigua, contemplant la captació, distribució i depuració. Aquella esmena mentidera, no portaven incorporada cap partida concreta i, tal com era previsible, tampoc en això ha arribat ni un sòl euro. El conseller Company ha hagut de reconèixer aquest i, tal com l’any passat, ha afirmat que els pressuposts de 2015 es modificarien per incloure aquestes inversions. Les seves afirmacions tenen la mateixa credibilitat ara que la que tenien fa un any: cap ni una.

A més d’encarregar-li a Alberto Garzón la defensa de les inversions estatutàries, EU ha presentat un seguit d’esmenes parcials que tracten d’assegurar que aquelles inversions més imprescindibles, que s’ajornen any rere any als PGE, s’incorporin al seu articulat i comptin amb la dotació econòmica necessària.

Share This