autovia inundadaEls tècnics del Consell de Mallorca han detectat un sobrecost en les tarifes que es paguen pel manteniment de la carretera de Manacor a l’UTE encarregada de la seva construcció i manteniment, pel sistema de “peatge a l’ombra”. Segons aquests tècnics, ja s’haurien pagat 14 milions d’euros per sobre el que realment correspondria haver pagat. Si no es corregeix aquesta situació, es seguirà pagant en excés finsa l’any 2042.

La carretera de Manacor és un exemple de la bogeria constructora del quadrienni negre de la corrupció (203-2007), en el que PP i UM decidiren omplir les illes d’obres faraòniques, amb les que aprofitaven per afavorir els seus amics i per omplir-se les butxaques. En aquest cas, estam davant una carretera “ a la mallorquina” com li agradava dir a Maria Antònia Munar. La resta de carreteres o autopistes eren del gust més cosmopolita de Jaume Matas. Ambdós expresidents són ara a la presó per casos de corrupció i a ambdós encara els queden casos pendents amb la justícia.

EU celebra que el PP vulgui revisar el sobrecost i que denunciï el cas davant la justícia, però no s’hauria de quedar aquí. Que es revisin les obres que va adjudicar UM està molt bé, però també s’haurien de revisar les que va adjudicar el PP des del Govern balear. Les obres més cares i sobredimensionades, les que tingueren major contestació popular, foren les autovies d’Eivissa. Unes autovies que adjudicà el Govern que presidia Jaume Matas i que tenia com a consellera a l’actual portaveu parlamentària del PP, Mabel Cabrer.

Segons una auditoria encarregada la passada legislatura pel conseller Jaume Carbonero (que quedà enllestida molt tard, tot s’ha de dir) aquestes autovies excavades en forma de trinxera, amb l’únic objectiu de proporcionar terres per un camp de golf de Matutes i que s’inunden de manera habitual, també tenien un cúmul d’irregularitats i sobrecostos. L’auditoria reclamava revisar les tarifes i, fins i tot, presentar denúncia davant la fiscalia. El nou Govern de Bauzá llançà aquesta auditoria a la paperera i ni ell ni el president del Consell d’Eivissa han fet res per corregir la situació, ni tan sols s’ha exigit a la concessionària que posi els punts de control de trànsit als quals estava obligada.

Per a EU és molt important que no es pagui més d’allò que estigui legalment compromès i justificat en les carreteres que s’adjudicaren pel sistema de lladrocini a l’obra, però la revisió s’ha de fer en tots els casos. No pot ser que mentre es fan retallades de tot tipus, les institucions paguin més d’allò que estava estipulat per unes carreteres que són producte de la megalomania i la corrupció del període més fosc de la nostra autonomia, però la revisió ha d’afectar a totes les obres i totes les concessions, no pot ser que només s’investiguin les que va adjudicar UM i no es faci amb les que va adjudicar el PP.

Share This