– La nova direcció ha estat ampliada a un òrgan paritari de 24 membres i serà la que conduirà el procés de convergència a Palma.

Foto MaribelEl dissabte 25 d’octubre, Esquerra Unida de Palma va celebrar la seva assemblea per aprovar els informes polítics i de gestió, així com per renovar la comissió política i la coordinació de Palma. Valoram els resultats com a molt positius, tant per la participació i el debat entorn dels documents presentats com per la renovació de la comissió política.

Entre els objectius acordats està el de contribuir a la construcció d’una ciutat humana i sostenible, organitzada i participativa, treballant des de convergència i la proposta a la unitat de les forces polítiques i socials, enfront de les polítiques neoliberals que ens empobreixen i retallen els nostres drets. Cal treballar tant des dels espais institucionals com des del suport, el compromís i la participació activa als barris i al conjunt dels moviments socials que constitueixen la ciutadania organitzada.

Pel que fa a la renovació del consell polític, l’assemblea va optar per un òrgan format per 24 persones, de les quals més del 66% són noves incorporacions. Entre els membres de l’etapa anterior que continuen hi ha Conxa Calafat i Alejandro Aparicio, els anteriors coordinadors. Fidel al seu compromís amb les polítiques d’igualtat, el 50% dels membres són dones. En aquesta ocasió també la coordinació ha estat assumida per una dona, Maribel Alcázar, que ha estat elegida per més del 80% dels vots.

Un altre aspecte a destacar és l’esforç realitzat per tal que la nova comissió fos un reflex de la pluralitat de l’organització, una ampla diversitat d’edats i d’experiències a diferents àmbits d’intervenció política, professional i també social, amb persones vinculades al món sindical, a l’ecologisme, al moviment veïnal, la solidaritat, la qüestió de gènere, etc.

Share This