20141025 112247L’eurodiputada Marina Albiol, del grup de la Izquierda Plura, va participar en la manifestació contra les prospeccions petrolieres al Mar Balear celebrada el dia 25 a Palma, organitzada per Balears diu NO. Prèviament s’havia reunit amb membres d’aquesta plataforma, així com amb els autors de la denúncia del Pla Hidrològic de Balears davant la Unió Europea i amb representants d’EUIB.

Marina Albiol va senyalar en roda de premsa que s’està preparant una estratègia conjunta dels grups de l’Esquerra Unitària i els Verds europeus per tal d’aconseguir que la Comissió Europea paralitzi les agressions ambientals que suposen les prospeccions. Així mateix, afirmar que es senyalarien els culpables, ja siguin Soria, Rajoy o Zapatero, ja que, segons va dir Albiol, hi ha un pacte entre el PP i el PSOE per afavorir les petrolieres.

Els pròxims passos seran la presentació de peticions davant el Comitè de la UE i preguntes escrites a la Comissió. Es tracta de donar veu a les plataformes contra les prospeccions i el fracking i barrar el pas als lobbys energètics. Així mateix, des del seu grup parlamentari, s’estarà vigilant pel compliment de la Directiva Marc de l’Aigua, que no ha estat respectada ple Pla Hidrològic del PP, fet a mida dels especuladors urbanístics.

Share This