Metges del MónEl PP no vol ni conèixer els efectes de la seva política. Quan fa dos anys de l’entrada en vigor del decret que va eliminar l’atenció sanitària als immigrants, s’havia plantejat la compareixença de l’organització Metges del Món en el Parlament per explicar les conseqüències d’aquesta decisió que Metges del Món, coneix de primera mà, ja que treballen amb aquest col·lectiu marginat i coneixen les seves dificultats.

Metges del Món, amb altres organitzacions humanitàries, han aconseguit pal·liar els efectes d’un decret nefast i han assessorat i atès els immigrants per tractar d’evitar que quedin desemparats i sense assistència. No només han fet una tasca altruista de cara als més desafavorits, sinó que contribueixen a millorar la sanitat general reduint l’extensió de malalties. El Parlament, com totes les institucions públiques, haurien d’estar molt agraïts a la tasca d’organitzacions com a Metges del Món i altres, que arriben allà on les institucions no poden o no volen arribar, però el PP, en comptes d’això, impedeix que expliquin als diputats una realitat cruel, que alguns no volen escoltar.

Metges del Món, com Càritas, la Creu Roja, Unicef i altres organitzacions, són pel PP com organitzacions subversives, que posen en qüestió el discurs oficial, sobre la sortida de la crisi, la recuperació econòmica o la generació de llocs de feina. Aquestes organitzacions presenten una altra realitat que coneixen molt bé: la pobresa, la marginació, les malalties la manca de recursos bàsics i l’abandó per part de l’Administració.

Que els diputats del PP no vulguin ni escoltar les explicacions d’aquelles organitzacions que coneixen bé aquesta situació i que treballen per corregir-la, demostra clarament la seva insensibilitat i manca de compromís social.

Al PP li molesta el Parlament i per això Bauzá planteja un ERO per a reduir la seva representativitat i tractar d’apuntalar el bipartidisme. En realitat, el volen únicament com una cambra decorativa que es limiti a convalidar els decrets del Govern, i en la qual els diputats de la majoria tenen com a principal ocupació la d’ensabonar els consellers del Govern. La degradació de la vida parlamentària ha arribat a tal extrem que es sembla més a les Cortes franquistes que a una assemblea democràtica.

EU exigeix que es revoqui el veto a la compareixença de Metges del Món i que s’obri la cambra autonòmica a les organitzacions socials, democratitzant i dignificant el seu funcionament. Aquest veto és una de les actuacions més vergonyoses que pugui adoptar una cambra legislativa, que augmenta la desafecció ciutadana per la política i les institucions. No pot haver-hi regeneració de la vida pública mentre els parlaments siguin unes institucions tancades en les qual s’ignora la realitat i no es volen escoltar les veus que no coincideixen amb el discurs oficial.

Share This