– EU exigeix que Carles Simarro expliqui la seva participació en aquest cas. Quins acords previs i secrets ha fet amb empreses privades a canvi de cedir un patrimoni municipal?

– Els terrenys públics han de servir per atendre les necessitats socials, no per negocis privats i per fer competència deslleial cap al comerç tradicional de Sóller

ajuntamen de SóllerEl batle de Sóller i els regidors del PP han decidit, contra l’opinió de bona part del poble, desfer-se d’un solar municipal de 4.000 metres quadrats al carrer Cetre, per cedir-ho a un preu irrisori per construir-hi una gran superfície comercial.

Per a EU de Sóller és un escàndol que l’ajuntament del PP es desfaci d’uns terrenys valuosos i ben situats que s’haurien d’haver utilitzat per a equipaments i serveis públics i que no hauria d’anar a parar a negocis privats.

Si aquest fet ja és greu, encara ho és més la manera enganyosa de com han volgut “vestir” aquest robatori d’un bé públic: han encarregat i pagat amb fons púbics una enquesta feta a mida per a “demostrar” que els sollerics volen més equipaments comercials. Evidentment, ens trobam davant una decisió ja presa que s’ha tractat de justificar amb una enquesta de la qual prèviament ja es coneixien els resultats.

Aquesta enquesta és tot el contrari d’una autèntica participació pública. Que als sollerics, com als habitants de qualsevol  poble, els agradi tenir una oferta comercial diversa, no vol dir que siguin partidaris de què l’ajuntament es desfaci d’una propietat pública per a deixar-la en mans privades. Si el PP de Sóller cregués en la participació pública, el que faria és consultar als seus conciutadans  sobre quin tipus de desenvolupament volen, sobre els equipaments que es necessiten i sobre com s’han d’invertir els recursos públics, però no era això el que volien amb una enquesta que mai s’havia d’haver encarregat i molt menys pagat. El que volien era únicament una excusa per adoptar una decisió que ja havien pres, en favor d’un beneficiari amb el qual ja havien acordat donar-li el negoci.

El centre comercial, si arriba a construir-se, es convertirà en una competència deslleial cap al comerç tradicional de Sóller i destruirà més llocs de feina dels que crearà. Per tant, els beneficis pel poble de Sóller són més que dubtosos. EU no s’oposa per sistema a les grans superfícies, però creu que no es pot permetre que juguin amb avantatge i que comptin amb la complicitat municipal. Únicament s’han d’autoritzar en el supòsit de dèficit comercial i sempre que no suposin un problema, abans que una solució. El centre comercial que, amb la seva política, promociona i afavoreix el PP de Sóller, suposaria una transformació i degradació molt important del centre del poble, sobre el que generaria una gran pressió de vehicles privats i la seva congestió.

EU de Sóller reclama la reversió de l’acord municipal i exigeix que l’alcalde Carles Simarro expliqui la seva participació en aquest cas. Quins acords previs i secrets ha fet amb empreses privades a canvi de cedir un patrimoni municipal? Cada dia veiem nous escàndols de corrupció, tractes de favor, requalificacions sospitoses i cobraments de comissió, lligats a projectes innecessaris i sobredimensionats: quan es construeix el Palma Arena, aeroports sense avions o autopistes que s’han de rescatar, sempre hi ha algun polític i algun amic o protector del polític que en treu benefici. Aquest cas, sembla anar en la mateixa línia de les actuacions d’alguns polítics, que provoquen una indignació molt justificada de la ciutadania.

Per a EU ara és el moment d’aturar un projecte que té un tuf molt penetrant de corrupció política. De res ens valdria que d’aquí a molts anys, una investigació de la fiscalia demostrés que s’havia actuat al marge de la llei a canvi d’algun tipus de compensació.

Share This