– En el cas que l’ajuntament de Mancor de la Vall hagués de pagar una indemnització per la llicència il·legal que va donar, l’hauria de pagar de la seva butxaca.

bernardi collL’ajuntament de Mancor de la Vall s’enfronta a una reclamació econòmica d’1.876.601 euros, que reclama el titular d’una llicència d’obra il·legal, que va ser anul·lada i que després es varen haver de demolir les obres per una sentència judicial. Aquesta reclamació. Que sembla completament exagerada, provocaria la fallida del petit municipi, ja que supera en mig milió d’euros el pressupost anual del municipi. Qui va donar la llicència il·legal és que aleshores era el batle i que actualment és conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Bernardí Coll.

Bernardí Coll és el responsable total d’aquesta situació. En primer lloc per haver permès la proliferació de construccions en sòl rústic, i després per haver donat llicència a unes obres il·legals i il·legalitzables. La concessió d’aquesta llicència il·legal ja ha costat 114.000 euros a les malmeses arques municipals del seu poble.

Una persona amb aquest currículum no pot continuar ni un dia més com a conseller del Consell de Mallorca, com a responsable de Cooperació Local. Com és possible que sigui titular d’aquesta conselleria el responsable d’haver enfonsat el seu ajuntament?

Bernardí Coll “es mostra consternat” per la reclamació econòmica i, en la seva defensa, argumenta, com si això fos una disculpa, que “l’únic que va fer va ser ajudar a una persona que havia comès una il·legalitat”. És la típica política corrupta del PP d’afavorit els seus amics, permetent les il·legalitats i després legalitzant-les. Un tipus d’actuació que, per cert, encara no ha desaparegut i la practica, entre d’altres, el conseller Company. Bernardí Coll també es mostra disposat a fer un gran sacrifici i “si això suposa que vagi a danyar algú”, fins i tot està disposat a abandonar la política. No ho hauria de posar en futur, el dany ja està fet i és molt important. És evident que ha d’abandonar la política pel seu comportament indigne, però abans ha de passar per caixa. No pot ser que el cost derivat de la llicència il·legal, que ell va atorgar, caigui sobre els imposts que paguen els habitants del seu poble. Bernardí Coll hauria de pagar de la seva butxaca el cost de la demolició, ja executada, la possible indemnització i la defensa jurídica de l’ajuntament.

EU, al mateix temps que reclama la dimissió immediata de Bernardí Coll, insta a l’equip de govern de l’ajuntament de Mancor de la Vall a defensar els interessos del municipi i a oposar-se a la sol·licitud d’indemnització que reclama l’autor d’unes obres il·legals, que va poder legalitzar amb l’ajuda d’un batle que, en comptes de fer complir la legalitat, emparava els infractors. La reclamació d’aquest infractor és de tot punt desorbitada i no es pot atendre. S’haurà de veure si una persona que fa unes obres il·legals amb perfecte coneixement de causa, té algun dret a indemnització, però si fos així, aquesta hauria de caure sobre la persona que, en comptes de complir amb la seva obligació d’aplicar la disciplina urbanística, avalava aquestes actuacions.

Share This