SansaloniQue Martí Sansaloni no és la persona adequada per a gestionar la sanitat de les Illes, ja fa temps que ho sabíem. Que va ser nomenat per la seva docilitat a Bauzá, també, però ara hem pogut comprovar que també és incapaç de reconèixer els seus errors i que no té inconvenient en mentí descaradament.

Després de negar el caos generat a l’Assistència Primerenca de Mallorca i que totes les unitats bàsiques tendran cobertura mèdica, ho ha volgut reduir tot a un problema informàtic. Segons Sansaloni, l’estrès del sistema informàtic ha estat el causant del caos que és real, però que ell nega.

És molt fàcil donar-li la culpa als subordinats o a les fallades tecnològiques, però no és això, el problema no és informàtic sinó de la política de retallades extremes que practica i que no ha aconseguit que la conselleria d’Hisenda li passà la quantitat que necessita per pagar les nòmines. Per aquest motiu, des de l’1 de novembre s’ha deixat de contractar personal eventual per a cobrir les baixes o absències justificades, com ja s’encarregaren de comunicar als que habitualment les cobrien. La situació es veu agreujada perquè la Conselleria va atorgar més dies lliures a personal sanitari que havia complit amb exemplar escrupolositat les consignes d’estalvi. La conjunció d’aquestes dues decisions és el que ha portat a la situació actual.

EU ja havia demanat la destitució del gerent d’Atenció Primerenca de Mallorca, per haver implementat aquest sistema. Ara veiem que ens quedarem curts, ja que la responsabilitat ha partit del cap de la Conselleria. Per això, creiem que el que hauria de presentar la seva dimissió per inepte i per mentider, és el conseller Sansaloni… o que se’l substitueixi per un tècnic informàtic, que solucioni l’estrès dels aparells de la Conselleria. Tal vegada, hi sortiríem guanyant.

Share This