– Miquel Bestard, va ser escollit coordinador per unanimitat entre els nombrosos assistents.

20141108 200738 9El passat dissabte va tenir lloc una Assemblea constituent d’Esquerra Unida a Petra. Una vintena de petrers i petreres van acudir a la convocatòria.

Durant tres hores van debatre la necessitat d’organitzar l’esquerra alternativa al municipi de Petra. L’Assemblea comptà amb persones de diferents sectors socials i de diverses edats, del municipi.

EU neix a Petra amb l’objectiu d’estimular una plataforma d’unitat popular per debatre un programa electoral que tengui com a objectiu situar la defensa dels interessos generals de la ciutadania colpejats per la crisi i convertir l’Ajuntament de Petra en un municipi del canvi davant els atacs de les reformes estructurals que estan fent malbé l’estat del benestar i estan reduint la capacitat d’intervenció democràtica dels ajuntaments.

La darrera reforma de l’administració local impulsada pel PP sacralitza la intervenció de l’empresa privada en els serveis públics i pretén limitar la capacitat de les competències municipals per intervenir els quefers de l’administració més propera als ciutadans.

Des d’EU Petra es pretén engegar un programa participatiu i un espai de confluència per presentar una Alternativa programàtica que tengui com a objectiu adreçar polítiques cap als sectors socials que pateixen la crisi i convertir l’ajuntament en un estimulador de l’ocupació i del teixit productiu malmès per la crisi.

A la convocatòria assistí Manel Carmona, Coordinador interinsular d’EU que encoratjà als assistents “a prendre partit i a que facin política perquè del contrari altres la seguiran fent contra la majoria”.

Miquel Bestard, té 32 anys i és Llicenciat en filosofia i actualment cursa el grau en dret. S’adherí a EU fa un any convençut de què davant el desmantellament de l’estat de benestar i el trencament del pacte social, havia arribat el moment en què els joves, les classes populars i societat en general  recuperessin la participació democràtica activa “per tal de poder, entre tots, trobar noves solucions als problemes socials o bé replantejar les preguntes”.

EU PETRA apostarà per una  Plataforma de confluència oberta a totes i tots els veïns de Petra que vulguin ser protagonistes del canvi.

Miquel Bestard Borràs, Coordinador d’EU a Petra 603 526 781

Share This