– Exigim que cessi la persecució de Katiana Vicens i que es deixi de protegir Cristina de Borbó.

Torres-DulceLa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho es va permetre anunciar les actuacions penals de la Fiscalia General de l’Estat contra el president de la Generalitat per haver organitzat la consulta popular del 9N. Aquest fet ens indica clarament com utilitza el PP una institució que hauria de ser independent i que hauria de tenir com a objectiu únic la persecució de les conductes delictives, però amb el PP al govern, la fiscalia s’utilitza en molts casos com a braç armat de l’executiu contra els discrepants. Només així es pot entendre la petició fiscal de quatre anys i mig de presó contra la secretària de CCOO de les Illes, Katiana Vicens per haver participat en un piquet de vaga.

La condemna que es demanava contra Vicens per una actuació en la que no hi va haver cap dany personal i en la qual només es va produir el trencament d’un vidre, sense que s’hagués acreditat com es va produir, contrasta amb la petició de només quatre anys pels culpables de la mort de cinc joves al Madrid Arena.

La sentència del jutjat va eliminar amb bon criteri l’aplicació del franquista article 315.3 del Codi Penal per a condemnar a la dirigent de CCOO, però la fiscalia ha anunciat la intenció de presentar recurs contra la sentència i tornar a demanar la presó. Tanta obcecació no pot respondre més que a la voluntat política de perseguir el sindicalisme de classe.

Al mateix temps que hi ha aquesta persecució aferrissada contra Vicens, el fiscal Horrach, que està disposat a perdre tot el prestigi que tenia ben guanyat, continua fent d’advocat defensor de Cristina de Borbó, tractant de què no hagi d’anar a judici per respondre del presumpte delicte fiscal comès per una empresa de la qual ells era propietària del 50% de les accions.

Ambdues actuacions són absolutament contràries i no responen a criteris jurídics. No s’entén que la mateixa institució mostri aquest acarnissament en un cas i tanta benevolència en l’altre. La fiscalia està actuant amb gran virulència contra els treballadors i amb una benevolència pròxima a la pleitesia amb qui és membre de la Casa Reial.

EU exigeix la despolitització de la fiscalia i la seva independència, deixant d’actuar contra els “enemics” del poder i dedicant-se a defensar la legalitat i perseguir el delicte, sense mirar la posició social o la ideologia política de les persones.

Així mateix, exigim al Fiscal General de l’Estat que posi ordre en la fiscalia de Balears i eviti aquestes actuacions tan contradictòries, les vares d’amidar no poden ser tan diferents. La fiscalia de Balears ha de deixar de perseguir els sindicalistes i ha de renunciar a presentar recurs contra la sentència que va absoldre, raonadament, Katiana Vicens. Per altra part, ha de deixar de posar entrebancs a la tasca del jutge Castro, si no veu delicte en l’actuació de Cristina de Borbó, en té prou en no acusar, no necessita fer el ridícul d’actuar com advocat defensor.

Share This