– No ha canviat res amb la substitució de la consellera Camps.

 camps i rieraAmb data 7 de novembre, la Defensora del Poble, Soledad Becerril, reclama per quarta vegada que la conselleria d’Educació del Govern balear aporti documentació relativa a l’aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL), que de manera il·legal va imposar el Govern als centres educatius públics de les Illes Balears. Aquesta petició és conseqüència de la denúncia formulada per la FAPA a primers d’any i la primera sol·licitud de documentació partí el 14 de febrer. Com a mínim, resulta sorprenent que un Govern que es diu tan respectuós de la llei incompleixi l’obligació legal de col·laborar amb la institució del Defensor del Poble. Aquesta manca de col·laboració podria ser constitutiva del delicte de desobediència de l’article 502.2 del Codi Penal, com ha reiterat Soledad Becerril.

Després d’haver canviat el primer conseller d’Educació, per manca de diligència en l’aplicació del TIL, Bauzá va nomenar una nova consellera, manifestament incompetent, perquè aplicàs el TIL manu militari, però la resistència a aquesta imposició per part de la comunitat educativa i les decisions judicials anul·lant el TIL, va obligar a Bauzá (responsable principal d’haver generat el més gran conflicte educatiu de la història de Balears) a destituir la consellera Camps i a nomenar com a tercera consellera a Núria Riera.

La nova consellera ha demostrat tenir més “taules” que la seva predecessora, i ha cultivat una imatge de diàleg, però els fets la desmenteixen: les coses continuen exactament igual, i ni ha respost a la Defensora del Poble, ni ha obert negociacions amb els docents ni amb les associacions de pares, a més del seu patètic intent de mantenir viu un TIL declarat nul.

No n’hi ha prou amb fer-se unes fotos amb diversos col·lectius, sinó que s’ha de negociar de veres, la gravetat de la situació del nostre sistema educatiu, així ho exigeix.

A Núria Riera, ja li ha caigut la careta, no pot parlar de negociacions quan es limita a donar a conèixer uns pressuposts ja aprovats, que no admeten canvis i quer suposen continuar amb la mateixa política i amb les mateixes retallades. De moment ja se li han plantat uns sindicats que no volen perdre el temps amb simulacres de negociació i és molt possible que, si no canvia d’actitud, prompte no tengui ningú amb qui fer-se fotos.

EU reclama una vegada més un canvi d’actitud i de polítiques i una voluntat real d’arribar a acords, però entenem que això no depèn principalment de la consellera contractada com apaga-focs. El responsable és el president Bauzá, que és el que ha de rectificar. Els canvis cosmètics o les substitucions dels titulars de la Conselleria no serviran per redreçar una situació que és crítica.

Share This