imagesmariasalomEl conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, Bernardí Coll, a la seva etapa de batle de Mancor de la Vall, va donar la llicència per a legalitzar una edificació il·legalitzable en un espai protegit del municipi. Aquesta llicència fou anul·lada pels tribunals, que ordenaren la demolició d’allò que s’havia edificat. Això ja ha suposat que l’ajuntament s’ha hagut de gastar 114.000 euros en la demolició, però la cosa pot ser molt més greu, ja que els promotors de l’obra que obtingueren la llicència municipal, demanen una indemnització de prop de 2 milions d’euros, que és molt més que el pressupost anual d’aquest petit municipi. Tot i que és molt difícil que na demanda tan elevada prosperi, qualsevol quantitat que s’hagi de sumar al que ja s’ha pagat seria catastròfica per a les arques municipals.

En un primer moment, Bernardí Coll es va mostrar “consternat” i disposat a abandonar la política, però es veu que ha reflexionat i ara no només no pensa dimitir, sinó que es fa el gallet, diu que va amb el cap ben alt i que no pensa dimitir. Amb aquesta actitud, afegeix la indignitat al fet d’haver concedit, per afavorir un amic, una llicència il·legal que pot enfonsar l’ajuntament que ell va presidir.

Si Bernardí Coll tengués vergonya, ja hauria dimitit i hauria demanat disculpes, però com no en té, “va amb la cara ben alta” com si no hagués passat res. S’ha de tenir molta barra per dir aquestes coses després d’haver causat un perjudici tan gran al seu municipi.

Com que el senyor Bernardí Coll no pensa dimitir, no li queda altre remei a la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, que destituir-lo i llevar-li la conselleria de Cooperació Local. És un sarcasme que la persona que ha deixat en una situació tan difícil el seu propi ajuntament, sigui el responsable de la cooperació amb els municipis de Mallorca. Aquesta persona no és digne d’ocupar ni un dia més una responsabilitat tan important, si Maria Salom el manté en el seu càrrec, serà còmplice de les seves vergonyoses actuacions.

Share This