– Beneeix la tasca de l’escolanet Bauzá com abans ho havia fet Rajoy amb Matas.

– No permet preguntes de la premsa ni escolta els representants de Balears diu NO.

Bauzá i SorayaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría ha fet una visita electoralista a Palma per explicat davant un molt reduït i “selecte” auditori les bondats del seu programa de desmantellament de les administracions i serveis públics i ha aprofitat per alabar la tasca de l’escolanet Bauzá al que ha definit com el seu alumne preferit, que ha anat fins i tot més enllà del que se li demanava des de La Moncloa. Resulta sorprenent veure com els dirigents del PP estatal no aprenen dels seus errors i quan venen a les “colònies” d’ultramar repeteixen quasi les mateixes paraules, com quan Rajoy posava Matas com a exemple del què ell volia per a Espanya.

Sáenz de Santamaría s’ha mostrat entusiasmada pels estalvis que ha fet Bauzá en l’administració autonòmica. Que això s’hagi fet a costa de reduir les prestacions públiques als habitants d’unes illes en les quals la pobresa i la marginació augmenten dia a dia, no ha semblat importar-li mínimament. Com tampoc li ha importat la reducció de les retribucions de la generalitat dels treballadors públics, mentre apujava el sou del seu equip de Presidència, o que els tribunals hagin anul·lat gran part dels acomiadaments i s’hagi estat pagant salaris per no fer res.

En canvi, la vicepresidenta no ha dit ni una paraula del maltractament ofensiu que fan els PGE a les Illes, que es queden un any més a la coa de les inversions. No consta que el dòcil Bauzá hagi aprofitat l’avinentesa per a reclamar noves inversions, que són tan necessàries. Segurament si ho hagués fet, no hauria rebut les alabances que li va prodigar la vicepresidenta.

EU considera indignant l’acte de propaganda electoral que es va produir ahir al Consolat de la Mar. Venir a Palma i no dir ni una sola paraula dels problemes que afecten els ciutadans de les Illes, la resolució dels quals depèn del govern central, és ofensiu. Que no accepti les preguntes de la premsa o que no es digni a rebre les peticions de la plataforma Balears diu no, és una burla a la ciutadania i un comportament antidemocràtic inacceptable.

Però si el comportament de Sáenz de Santamaría és ofensiu, el del president Bauzá, és completament indigne. Després d’esperar més de cinc mesos per a ser rebut per la vicepresidenta per tractar el tema de les prospeccions, que va ser l’excusa que va donar per haver ordenat als parlamentaris del PP Balear que votassin en contra de les propostes d’aturar-les, no ha aconseguit cap compromís, ni una sola paraula, ni tan sols que rebés els representants de Balears diu NO.

La tramitació dels PGE es troba ja a l’última fase i no hi haurà cap millora de les inversions a les Illes, ja han anunciat que eliminarien l’esmena que varen aprovar per error. Pel que fa a les prospeccions, continuen tramitant-se sense que hi hagi cap indici de què vulguin aturar-les, el govern del PP està completament entregats a les empreses petrolieres i no dubten ni tant sol en enviar l’Armada contra les protestes pacífiques, però Bauzá i Sáenz de Santamaría es dediquen a alabar-se mútuament i no escolten ningú, tret del reduïdíssim cercle d’amics. Pura propaganda, per a no parlar de res del que interessa a la ciutadania, per a no contestar cap pregunta, la vicepresidenta bé s’hauria pogut quedar a La Moncloa.

Share This