– Torna a utilitzar aquesta figura jurídica per evitar complir les sentències que els obliguen a permetre obrir noves farmàcies.

Bauzá i SansaloniEl Govern balear en mans del farmacèutic Bauzá ha protagonitzat una política vergonyosa d’impedir que es puguin obrir més oficines de farmàcies a les Illes, Amb aquesta actitud, no defensen cap interès general –als ciutadans els interessa tenir farmàcies pròximes- sinó que el que volen és defensar els interessos privats del president i del conseller de Salut, que són titular de farmàcies i no volen més competència.

El Tribunal Superior ja ha obligat al Govern a convocar el concurs 4 noves farmàcies, que tenia bloquejades i és molt probable que dicti sentència en el mateix sentit en relació a 42 més que estan pendents i que el Govern no vol treure a concurs.

Per a impedir-ho, per no haver de complir una sentència que es preveu que sigui contrària als seus miserables interessos, el Govern de farmacèutics torna a burlar la llei i a fer un ús fraudulent del decret llei. És el mateix que ja varen fer en el cas de la sentència sobre l’aplicació del TIL, encara que al final no pogueren evitar la seva anul·lació, guanyaren temps per ordenar l’aplicació d’un decret il·legal i per a generar el caos en el sistema educatiu. En aquest cas, cerquen el mateix: guanyar temps i retardar l’autorització de noves farmàcies. En aquest cas, també saben que fan una il·legalitat manifesta, però poc els importa si poden aconseguir els seus objectius, confiant amb la lentitud de la Justícia.

El Govern Bauzá ha demostrat el seu tarannà antidemocràtic legislant de manera sistemàtica per decret llei i deixant el Parlament com una cambra decorativa, que es limita a convalidar les decisions del Govern, per més arbitràries que siguin. El PP, quan li interessa, es fa el gran defensor de la Constitució, la qual sacralitza i l’utilitza com un arma, però no té el més mínim inconvenient en botar-se-la quan els convé. La figura del decret llei, segons la Constitució, només es pot utilitzar excepcionalment i per motius d’urgència, però amb Bauzá el Govern balear l’utilitza com la manera habitual de legislar, evitant els debats i control parlamentari. I no ho fa per a resoldre els problemes de la gent, sinó per a resoldre els seus o per a defensar els seus interessos privats.

EU condemna enèrgicament aquesta manera de governar i reclama actuacions decidides per part de les institucions de l’Estat. Som molt conscients que el decret llei acabarà anul·lat per la seva inconstitucionalitat manifesta, però això no preocupa al Govern si pot mantenir la seva vigència tota la legislatura. Per tant, s’ha d’actuar des d’altres àmbits per a impedir la burla sistemàtica de la legalitat, el desacatament de les resolucions judicials i la vulneració de la Constitució. El fiscal general de l’Estat, tan preocupat per la seva particular defensa de les normes constitucionals a Catalunya, hauria d’ordenar actuar penalment contra el Govern balear, que practica el més gran escarni possible al text constitucional. En comptes de perseguir sindicalistes o protegir infantes, bé podria actuar contar els autèntics delinqüents que s’asseuen a la taula del Consell de Govern.

Share This