K. VicensUna part de la fiscalia de Balears està obsessionada en la persecució de sindicalistes o d’activistes que participin en vagues o altres accions de protesta. Per aquesta persecució utilitza un article del Codi Penal que és preconstitucional i de caràcter franquista.

S’acarnissaren especialment contra la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, per a la qual demanaven quatre anys i mig de presó per un incident de molt escassa importància. El jutjat, amb bon criteri, no va acceptar els arguments de la fiscalia i la seva absurda petició de pena.

Katiana no va ser l’única persona a la qual la fiscalia volia portar uns anys a presó, també pels activistes Roberto Abela i Marcel Pich, demanaven quatre anys de presó. En aquest cas, el jutjat també redueix molt considerablement la condemna i la deixa lluny del que demanava la fiscalia.

Semblaria lògic que davant les sentències, la fiscalia rectificàs i deixàs de tractar d’empresonar sindicalistes i activistes diversos, però no ha estat així i anuncia la presentació d’un recurs davant la sentència que absolia Katiana Vicens d’haver delinquit contra els drets dels treballadors (així d’absurda era la petició de la fiscalia!) i tornarà a demanar una pena de presó d’entre tres i quatre anys i mig.

EU exigeix que la fiscalia deixi de perseguir sindicalistes i de demanar penes absolutament fora de lloc per aquelles persones que participen en actes de protesta. La seva obstinació no obeeix a una defensa de la legalitat, que és la seva funció institucional, sinó que només es pot explicar des de posicionaments polítics d’extrema dreta de gent que enyora altres èpoques feliçment superades. Hauria de retirar el recurs presentat i dedicar-se a combatre la delinqüència que és habitual en sectors que no mereixen la seva preocupació. Els treballadors que lluiten pels seus drets i que els reivindiquen no són delinqüents, són activistes que demanen una societat més justa, una societat en la qual el Ministeri Fiscal no es situï al costat dels poderosos i dels explotadors.

Share This