verge del toroSembla que ja és irreversible la pèrdua de l’edifici de l’antic Hospital Verge de Toro, “Sa Residència”, en haver sol·licitat el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social del govern central, propietari de l’edifici, l’inici de l’expedient de reversió.

D’aquesta forma es perdrà definitivament la possibilitat que les institucions balears, Govern Balear, Consell Insular i Ajuntament de Maó, les tres dirigides pel PP, donin un ús públic a aquest emblemàtic edifici.

És una obvietat que des del trasllat dels serveis hospitalaris al nou Hospital Mateu Orfila, ara fa 8 anys, l’edifici havia quedat en alt risc de deteriorament i abandonament. Des de llavors Esquerra de Menorca va reclamar un esforç conjunt de les administracions públiques de les Illes per tal de recuperar-lo i reconvertir-lo en un gran centre SocioSanitari que aglutinés totes les activitats que contemplen aquestes necessitats. Vam proposar que serveis com el centre de dia, inspecció sanitària, Fundació per a persones discapacitades, “hotel” d’entitats municipals de caràcter social i sanitari, etc., poguessin compartir aquest espai i, al mateix temps servís per ajudar a reactivar l’economia amb la creació de nous llocs de feina vinculats a aquest ús.

El mateix PP de Maó va prometre en la seva campanya electoral de les eleccions de 2011:

7.-Promoveremos ante Govern y Consell, la urgente reconversión del antiguo hospital Virgen de Monte Toro en un centro socio sanitario de media y larga estància

És evident que els serveis socials per al PP i la seva alcaldessa no són cap prioritat, més enllà d’actuacions populistes de caràcter puntual, i que manquen de vertaderes polítiques socials que donin resposta de forma permanent i planificada a la greu situació de multitud de famílies maoneses (que les estadístiques no recullen) sense recursos per subsistir amb dignitat als efectes de la crisi.

En aquest cas, Govern Balear, Consell de Menorca i Ajuntament de Maó, amb la seva inacció, són els responsables d’aquesta trista conclusió. Tots som conscients que els recursos públics són limitats i que no es poden executar de forma immediata actuacions que serien positives per als ciutadans, però entre açò i la falta qualsevol actuació hi havia moltes opcions.

On han quedat tots els estudis i esborranys de projectes que s’havien realitzat durant tots aquests anys ?

Qui ha pres la decisió de renunciar definitivament a donar un ús públic a l’edifici ?

Quin futur li espera ?

Share This