– El totpoderós José María Rodríguez, juntament amb Maria Crespo, estaria implicat i hauria de dimitir o ser cessat.

Isern i RodríguezEls fets que l’equip de Mateo Isern ha posat en coneixement de la fiscalia, que ja han donat peu a una querella, en relació a l’adjudicació de la recollida pneumàtica de residus de Palma, són d’una gravetat extrema i exigeixen responsabilitats polítiques, al marge de les penals que hi pugui haver.

La recollida pneumàtica ha estat un fiasco absolut, que ha obligat a la seva retirada. La cosa va anar malament des del seu inici, i les obres costaren el doble del seu pressupost inicial però, segons la denúncia municipal, passaren altres coses molt greus, com és el pagament duplicat, factures abonades sense que s’haguessin fet les obres o adjudicacions sense licitació prèvia. Tot això ha generat un perjudici molt important a les arques municipals.

La contractació la va fer l’empresa municipal Emaya, presidida per María Crespo, de la que era vicepresident el totpoderós president del PP de Palma, José María Rodríguez, a l’època en què fageda era el batle. Segons ha manifestat el batle Isern, el president Bauzá és coneixedor dels fets des del mes de juliol, sense que hagi adoptat cap decisió.

Per a EU aquest cas es sembla extraordinàriament a altres com a Gürtel o Palma Arena, en el que les desviacions pressupostàries servien per a pagar comissions que anaven al finançament en B del Partit Popular, o acabaven a les butxaques d’algun dels seus dirigents.

És la primera vegada que, en el llarguíssim rosari de casos de corrupció política que afecta el PP, la denúncia parteixi d’algun dels membres d’aquest partit. L’actuació de Mateo Iserm en aquest cas, consideram que és la correcta: reclamar per la via civil a l’empresa concessionària i posar els fets en coneixement de la fiscalia per determinar si hi ha responsabilitats penals. El “premi” per aquesta actitud del batle ha estat apartar-lo de les llistes electorals, per decisió de Bauzá amb connivència amb Rodríguez.

EU denuncia l’actitud de Bauzá, que empara els presumptes corruptes i castiga els que denuncien la corrupció, fets com aquest li lleven tota la credibilitat quan vol aparèixer com a líder de la lluita contra la corrupció. Davant d’aquesta situació no li queda altre remei que forçar la renúncia de José María Rodríguez com a president del PP de Palma i suspendre de militància a Fageda i Crespo.

Share This