Molts pensionistes han de recollir els seus fills per donar-los un sostre.

dormir al carrerSegons la Creu Roja, un miler de persones sense sostre dormen al carrer a Mallorca, i el nombre dels que es troben en aquesta situació no para de créixer des de l’any 2009. La situació d’aquestes persones és molt greu però encara serà pitjor quan arribin els freds de l’hivern. Al mateix temps que hi ha aquestes persones que no tenen lloc on dormir, hi ha un grup molt important de famílies que viuen amuntegats en habitatges que no tenen les mínimes condicions i que, en alguns casos, no tenen recursos econòmics per fer front a les despeses d’aigua i llum. Contra aquesta situació reacciona Càritas, entre altres organitzacions, que anuncia una campanya en favor d’habitatge digne per a tothom.

Per a EU aquesta situació demostra el fracàs d’unes polítiques i una organització social que condemna una part important de la població a la marginalitat i contrasta amb escandalosament amb el gran nombre d’habitatges buits, en mans de bancs rescatats o d’especuladors.

Per altra part, segons una enquesta de Gadeso, en torn del 60% de les persones jubilades de les Illes han de destinar una part de la seva pensió a socórrer els seus fills i néts, que no tenen ingressos suficients per fer front a les necessitats bàsiques. En els casos més greus, els han hagut d’acollir a les seves cases per evitar que augmentin el nombre de persones sense sostre, que han de viure al carrer.

Mentre que passa tot això, els desnonaments continuen imparables i s’expulsa a moltes famílies de la seva llar, sense que cap política pública d’habitatges tracti de posar solució al problema.

Per a EU la lluita contra la marginació i la pobresa hauria de ser el centre de totes les polítiques públiques, i el primer objectiu hauria de ser que cap persona es quedi sense cobrir les necessitats vitals i sense un habitatge digne. Els recursos hi són, el que manca és la voluntat política..

Share This